HPK jatkaa vahvasti, Ilves nurin 6-1

Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa vahvasti jääkiekon SM-liigassa. Uudelleen vireen löytäneen HPK:n jalkoihin jäi vierailija Tampereen Ilves maalein 6-1 (0-1, 5-0, 1-0).

HPK oli lennossa toisessa erässä, jossa se teki vajaassa seitsemässä minuutissa viisi maalia. Liigakakkonen pohjusti viidennen peräkkäisen voittonsa toisessa erässä.

Ilveksen 17-vuotias toisen polven jääkiekkoilija Tommi Huhtala teki uransa ensimmäisen liigamaalin ja 0-1. Ilveksen ilo ottelussa loppui siihen.

Latvialaishyökkääjä Janis Sprukts (kuvassa) aloitti isäntien maalijuhlat. Sprukts summasi 1+1 pistettä. Kauden ensimmäiset maalinsa tekivät Jani Keinänen ja Jyrki Louhi.

HPK:n viidennen osuman viimeistellyt Joni Lappalainen oli tällä kaudella jo onnistunut maalinteossa, mutta Jari Sailio teki koko liigahistoriansa ensimmäisen maalin. Kesällä joukkueeseen liittynyt Sailio eksytti harhautuksellaan vastustajan pelaajan ja ampui tyylikkään maalin.

- Kyllä maalista saa lisää virtaa, A-juniori-ikäinen Sailio kehui.

Ilveksen maalivahti Juha Pitkämäki joutui koville, sillä hänelle kirjattiin 56 torjuntaa.

- Pelissä oli kolme kohokohtaa. Meidän ensimmäinen maalimme, HPK:n toinen erä ja tuomarin virhe, kertoi Ilveksen päävalmentaja Kari Eloranta.

Paikalla ollut otteluvalvoja Karl-Gustav Kaisla ei nähnyt rikkeeksi Elorannan väittämää polvitaklausta, eikä puutu asiaan.

HPK.n päävalmentaja Jukka Jalonen ei voinut muuta olla kuin tyytyväinen.

- Onneksi toisessa erässä saimme peliä puolustuksen taakse ja teimme todella hyvällä teholla maaleja. Olen tyytyväinen myös kolmanteen erään, vaikka johtoasemamme oli vankka, Jalonen sanoi.

HPK - Ilves 6-1 (0-1, 5-0, 1-0)

1. erä: 15.36 Tommi Huhtala (Ossi Pellinen) 0-1.
Jäähyt: 7.21 Jukka Voutilainen H 2 min, 12.56 Mikko Laine H 2 min, 16.00 Lauri Kinos I 2 min.

2. erä: 21.17 Janis Sprukts (Laine-Veli-Pekka Laitinen) 1-1, 30.43 Jani Keinänen (David Schneider-Hannu Väisänen) 2-1, 33.10 Jyrki Louhi (Janne Lahti) 3-1, Ilves aikalisä 33.10, 34.21 Jari Sailio (Juuso Hietanen-Kaspars Astashenko) 4-1, 37.03 Joni Lappalainen 5-1.
Jäähyt: 24.31 Kinos I 2 min, 28.36 Toni Niemi I 2 min, 37.03 Juha Pitkämäki (kärsi Pirkka Katajala) I 10 min, 37.41 Laine H 2 min, 39.26 Astashenko H 2 min.

3. erä: 44.31 Ville Leino (Laine-Sprukts) 6-1.
Jäähyt: 41.47 Hietanen H 2 min, 57.26 Jyrki Lumme I 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 5x2 min = 10 min, Ilves 4x2 min ja Juha Pitkämäki 10 min = 18 min. Torjunnat: Miika Wiikman H 10+6+6=22, Juha Pitkämäki I 21+14+21=56. Tuomarit: Jari Levonen (Jari Seppälä ja Petri Tuomisto). Yleisöä 3759.