Mainos

Pietarsaaren paloittelusurmasta tuomitun miehen rangaistus koveni hovioikeudessa – nainen vapautettiin syytteestä

Vaasan hovioikeus korotti Pietarsaaren paloittelusurmasta tuomitun Rami Petri Pakarisen rangaistusta.

44-vuotias mies tuomittiin käräjäoikeudessa taposta ja hautarauhan rikkomisesta kymmenen vuoden vankeuteen. Hovioikeus korotti rangaistuksen 11 vuoteen.

Hovioikeus katsoi osoitetuksi, että Pakarinen ampui uhria, viisikymppistä miestä takaraivoon kerrostaloasunnossa viime vuoden helmikuussa. Sen jälkeen Pakarinen paloitteli ruumiin ja vei osat jäteastiaan ja läheiseen ojaan.

Syyttäjä vaati, että Pakarinen tuomitaan murhasta. Pakarinen sen sijaan vetosi hätävarjeluun ja sanoi, että uhri oli ensin ahdistellut sammunutta naista, mitä seurasi kamppailu hänen ja uhrin välillä. Hovioikeus ei pitänyt miehen kertomusta tapahtumien kulusta uskottavana. 

Hovioikeus korotti myös Pakariselle tuomittuja korvauksia. Mies määrättiin maksamaan uhrin puolisolle 10 000 euroa käräjäoikeuden tuomitseman 9 000 euron sijaan.

Lisäksi hovioikeus korotti kahden kotona vielä asuvan lapsen osalta korvauksen 12 000 eurosta 13 000 euroon ja kahden täysi-ikäisen, kotoa poismuuttaneen lapsen osalta 6 000 eurosta 6 500 euroon.

Nainen vapautui syytteestä

Kanssasyytetty nainen tuomittiin käräjillä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen hautarauhan rikkomisesta. Hovioikeuden mukaan näyttö ei riittänyt osoittamaan, että nainen oli osallistunut ruumiin paloitteluun. Näin ollen se hylkäsi syytteen ja vapautti naisen rangaistuksesta.

Hovioikeuden mukaan näyttö ei kuitenkaan riittänyt osoittamaan naisen osallisuutta. Se katsoi, että nainen oli seurannut tapahtunutta sivusta eikä ollut suostunut auttamaan miestä.

Hovioikeus totesi, että vaikka naisen toimintaa tilanteessa voidaan arvostella, se ei täytä hautarauhan rikkomisen tunnusmerkkejä. Näin ollen hovioikeus hylkäsi syytteen ja vapautti naisen rangaistuksesta.

Hovioikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.