Mainos

Hovioikeus alensi nigerialaisnaisen ihmiskauppatuomiota

Helsingin hovioikeus on alentanut nigerialaisen naisen saamaa ihmiskauppatuomiota. Hovioikeuden mukaan ei esitetty selvitystä siitä, että tuomittu, 42, olisi tehnyt rikokset osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi naisen aiemmin 3 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta ja törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Hovioikeus katsoi teot törkeiden sijasta perusmuotoisiksi ja alensi tuomion 2 vuoteen 5 kuukauteen vankeutta.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että tuomittu järjesti nuoren nigerialaisnaisen matkan Nigeriasta Italiaan ja lopulta Suomeen. Italiassa ja Suomessa uhria painostettiin prostituutioon.

17-vuotias lähti tulojen toivossa, ei saanut mitään

17-vuotias kampaajana työskennellyt nainen lähti Nigeriasta, kun tuomittu nigerialaisnainen otti häneen yhteyttä. Kun nuori nainen saapui Italian Torinoon, nigerialaisnainen kertoi hänen olevan velkaa 15 000 euroa matkajärjestelyistä. Velka oli maksettava prostituutiolla.

Nainen oli osoittanut nuorelle työskentelypaikat ja perittävät taksat eli noin 20–50 euroa asiakasta kohden.

Uhri työskenteli prostituoituna Italiassa muutaman kuukauden, minkä jälkeen nigerialaisnainen katsoi, ettei hän tienannut Italiassa tarpeeksi. Suomessa nigerialaisnainen järjesti uhrille työskentelytilan, jossa tämä myös asui. Hän myös laittoi nettiin ilmoituksen, jolla hän myi uhrin seksipalveluja. Puolen tunnin tapaaminen maksoi sata euroa ja tunnin 150 euroa. Nuorella naisella oli Suomessa päivittäin 5–6 asiakasta. Rahat menivät nigerialaisnaiselle, eikä uhri saanut mitään.

Hovioikeuden mukaan jäi näyttämättä, että uhrille olisi ennen hänen lähtöään Nigeriasta annettu vääriä tietoja työn laadusta. Hänelle oli kuitenkin tullut käsitys, että hän voisi ansaita työllä varoja itselleen ja auttaa heikossa taloudellisessa tilanteessa ollutta perhettään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.