Naiselle vankilatuomio yli kymmenen venäläisnaisen parituksesta Helsingissä, Espoossa ja Tampereella

Venäläisnainen tuomittiin ehdottomaan vankeuteen tämän paritettua lukuisia venäläisnaisia Suomessa. Oikeus katsoi, ettei ehdollinen vankeus riittänyt rangaistukseksi teosta.

Nainen oli vuokrannut kaupungeista asuntoja, joita oli yhteensä 15. Hän oli tuonut Venäjältä Suomeen ainakin 12 prostituoitua ja oli ilmoitellut näiden palveluista aktiivisesti verkossa. Paritusta oli tapahtunut Helsingissä, Espoossa ja Tampereella.

Prostituoidut myivät palveluita oikeuden mukaan pääasiassa 100 eurolla tunti, josta nainen keräsi 50 prosentin hyödyn. Lisäksi nainen myös vastasi puheluihin, välittäen tehtäviä naisille. Tästä asiakaspuhelutoiminnasta nainen peri 10 euroa päivässä jokaiselta prostituoidulta niin sanottuna operaattorimaksuna. Toiminta jatkui yli puolitoista vuotta, ja oikeuden mukaan vilkastui jatkuvasti.

Oikeus katsoi toiminnan olleen järjestäytynyttä, ja naisten rekrytoinnin Venäjältä tehneen toiminnasta kansainvälistä. Naisen katsottiin olevan selvästi osa kansainvälistä paritusorganisaatiota, jolla on toimintaa Venäjällä ja Euroopassa.

– (Tapaukseen) varsin todennäköisesti on liittynyt myös ylemmän tason toimijoita, joiden henkilöllisyys on tässä jäänyt selvittämättä, oikeuden päätöksessä todetaan.

Vuonna 1967 syntynyt nainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 1 vuoden 7 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä parituksesta. Tuomio annettiin 1. marraskuuta.

Vaikka naisella ei ole aiempia vankeusrangaistuksia, katsoi oikeus tämän usean henkilön hyväksikäyttöä sisältävän rikoksen vaativan ehdotonta vankeusrangaistusta. Lisäksi tämä tuomittiin menettämään rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä valtiolle 60 000 euroa.

27:19

22:23

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja