Hotellien kysyntä on kasvanut ja Sokos-hotellit availevat oviaan – perinteistä aamiaista on kuitenkin turha odottaa

8:32
Katso video: Hotellialalla tilanne on koronakriisin takia karmea. Mikä avuksi? Katso yltä alan työnantajaliiton toimitusjohtajan haastattelu.

Koronarajoitusten liventäminen ja tuleva lomakausi saattavat pelastaa hotellit pinteestä. Koronakriisi on vähentänyt liike- ja vapaa-ajan matkailua merkittävästi.

Sokotel ja S-ryhmän osuuskaupat avaavat useita hotelleja kesäkuun ja heinäkuun alussa.

– Alamme avata Sokotelin hotelleja ja ravintoloita vaiheittain maanantaista, kesäkuun 1. päivästä alkaen. Olemme seuranneet tarkasti varaustilanteen kehittymistä ja etsineet signaaleja majoituskysynnän lisääntymisestä, kertoo Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

– Kahden viime viikon aikana piristymistä on nähty. Avoinna olevien hotelliemme käyttöasteet ovat nousseet hieman. Ne ovat edelleen alhaisia verrattuna normaaliaikaan.

Jättimäiset yt-neuvottelut

Sokotel aloittaa kuitenkin yt-neuvottelut lomautusten jatkosta. Lähes koko henkilökunta, tuhat työntekijää, on ollut lomautettuna.

– Joudumme valitettavasti aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut lomautusten jatkosta, koska avautuminen tapahtuu pienin askelin ja osa hotelleista jää avattavaksi myöhemmin.

Viime viikkoina Sokotelin 26 hotellista neljä on ollut auki. Yrityksellä on Suomessa 21 hotellia, Virossa ja Venäjällä viisi. S-ryhmän osuuskaupoilla on 32 Sokos-hotellia.

Härmälä uskoo, että suomalaisilla on kova tarve päästä sekä loma- että työmatkoille.

– Monet suomalaiset suunnittelevat viettävänsä kesälomia ja viikonloppuja kotimaassa matkaillen nyt kun liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia aletaan purkaa. Samaan aikaan kansainvälinen matkustaminen on edelleen käytännössä pysähdyksissä. Oletamme, että asiakasmäärät lähtevät kasvuun asteittain kesän ja syksyn kuluessa, ja siksi avaamme hotelleja ja ravintoloita vaiheittain.

Tuttu aamiaisbuffet ei ole ennallaan

Monelle hotellivieraalle niin tärkeä aamiasbuffet ei toistaiseksi palaa.

– Valtionhallinnon ohjeistuksen mukaisesti teemme aamiaisnoutopöytään palvelullista toimintamuutosta, jotta asiakkaille voidaan tarjoilla aamiainen mahdollisimman turvallisesti.

Ravintolatarjontaa pidetään hotelleissa yllä etenkin huonepalvelulla.

– Uskomme, että hotellivieraat nauttivat tänä kesänä aterioita aiempaa enemmän huoneissa. Ravintolapalveluiden merkitys hotellitoimintaan on aina keskeinen, ja ne ovat toisistaan riippuvaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja