Homoparin käskettiin istua erillään, jotta heteropari saisi vierekkäiset paikat – lentoyhtiö: "Olemme pahoillamme!"

1:29

Miespari väittää, että heidän käskettiin istua erillään lennolla, jotta heteropariskunta saisi istua vierekkäin. Tuohtunut pariskunta poistui koneesta. Alaska Airlines -lentoyhtiön edustaja pyysi parilta anteeksi ja kertoi, että kahdelle ihmiselle oli vahingossa varattu sama istumapaikka.

Yllä olevalla videolla kerrotaan naisesta, joka joutui lentokentällä todistamaan lapsensa todella olevan hänen.

Hollywoodissa kaksi homobaaria omistava David Cooley on kritisoinut rajusti Alaska Airlines -lentoyhtiötä. Hän kertoo, että lentokoneen työntekijä pyysi hänen miesystäväänsä siirtymään premium-luokasta turistiluokan paikalle, jotta heteropariskunta saisi istua vierekkäin. Vaihtoehtona oli poistua koneesta.

Tapaus sattui New York Cityn ja Los Angelesin välisellä lennolla John F. Kennedy International Airport -kentällä sunnuntaina, kertoo muun muassa Metro-lehti.

Pariskunta kieltäytyi ja jätti lennon väliin. He päättivät lentää Delta Airlines -yhtiön koneella, ja David kiittelee yhtiötä LGBT-myönteiseksi.

Pari koki tapahtuman nöyryyttävänä

David kirjoitti tapauksesta Facebookiin.

– Kerroin, että olemme pariskunta, ja että halusimme istua yhdessä. Seuralaiselleni annettiin mahdollisuus joko luopua paikastaan ja siirtyä turistiluokkaan tai poistua koneesta, David kirjoittaa päivityksessään.

– Emme olisi kestäneet nöyrytyyksen tunnetta koko lennon ajan, joten poistuimme koneesta.

Davidin mielestä on käsittämätöntä, että vielä tänä päivänäkin lentoyhtiö suosii heteroparia homopariskunnan kustannuksella.

David vannoo, ettei koskaan enää lennä Alaska Airlines -yhtiön koneella.

Lentoyhtiö pahoittelee tilannetta

Alaska Airlines -lentoyhtiö pyysi parilta anteeksi ja myönsi, että toista miehistä oli pyydetty luovuttamaan paikkansa.

Yhtiön mukaan taustalla oli istumapaikkojen kanssa sattunut kömmähdys. 

– Lennon "1407" lähtövalmistujen aikana pariskunnalle oli vahingossa määrätty samat Premium Class -luokan paikat kuin toiselle parille, yhtiön edustaja kertoo Fox News -sivustolle.

Edustaja kertoo tiedotteessa, että toista pyydettiin siirtymään ykkösluokasta normiluokan paikalle.

– Olemme todella pahoillamme tilanteesta. Tutkimme parhaillaan tapauksen yksityiskohtia ja olemme yhteydessä asianosaisiin, jotta kaikki selviäisi.

Lentoyhtiön edustajan mukaan Alaska Airlines ei hyväksy minkäänlaista syrjintää, ja työntekijät toimivat tämän linjan mukaisesti.

Yhtiö pyysi välikohtausta anteeksi parilta myös Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja