Hölmöilyjen seuraus: Max Verstappen yhä lähempänä ajokieltoa

Max Verstappen sai rangaistuspisteen kolaroituaan Suzukan kisassa Kimi Räikkösen auton kylkeen. Verstappen on enää neljän rangaistuspisteen päässä ajokiellosta.

Sääntöjen mukaan kuljettaja saa yhden kisan ajokiellon, mikäli 12 kuukauden aikana kerää 12 rangaistuspistettä. Mikäli Verstappen saisi neljä rangaistuspistettä seuraavana kisaviikonloppuna Teksasin Austinissa, olisi hän lokakuun lopulla Meksikon osakilpailussa ajokiellossa.


Austinin kisan jälkeen Verstappenin tililtä poistuu yksi rangaistuspiste. Hänellä ei silti ole loppukauden kisoissa juuri varaa hölmöillä, koska ajokielto voi napsahtaa ensi kauden alkuun. Rangaistuspisteethän eivät kauden päättyessä nollaudu.

Rangaistuspistetilin kärjessä majailee Romain Grosjean yhdeksällä pisteellään. Häneltä poistuu yksi piste Meksikon kilpailun jälkeen.

Nykyinen ajokieltoon johtava rangaistuspistekäytäntö on ollut voimassa vuodesta 2013 lähtien. Kenenkään pistetili ei vielä ole täyttynyt.

Ajokieltoa F1:ssä on viimeksi saanut nykyinen pistekunkku Grosjean, joka sai huilata vuoden 2012 Italian osakilpailussa aiheutettuaan Belgian GP:n startissa hyvin vaarallisen kolarin. Grosjean oli hölmöillyt aiemminkin ja kovat keinot oli otettava käyttöön.


Lue myös:

    Uusimmat