Hollywoodin lakon odotettiin päättyvän – neuvotteluissa ei vielä perjantaina sopua

Lakkoilevat Hollywoodin kirjailijat ja huippustudioiden johtajat yrittävät lopettaa työnseisauksen, joka on pysäyttänyt elokuva- ja televisiotuotannon kuukausiksi. He tapasivat perjantaina kolmatta päivää peräkkäin ja päättivät jatkaa neuvotteluja lauantaina.

Koko viihdeteollisuuden työntekijät odottivat tulosta, mutta sopimusta ei julkistettu. Lakko on uutistoimisto Reutersin mukaan kestänyt jo 144. päivää.

Yhdysvalloissa elokuvastudioiden ja käsikirjoittajia edustavan ammattiliiton Writers Guild of American (WGA) sanoi varhain lauantaina antamassaan lausunnossa, että osapuolet tapaavat uudelleen lauantaina.

Walt Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger, Netflixin toinen toimitusjohtaja Ted Sarandos, Warner Bros Discoveryn toimitusjohtaja David Zaslav ja Comcastin NBCUniversal-studiokonsernin puheenjohtaja Donna Langley osallistuivat kolmantena päivänä neuvotteluihin Writers Guild of American (WGA) kanssa.

Studioita edustavan Alliance of Motion Picture and Television Producers -järjestön edustajat eivät kommentoineet asiaa.

Optimismia ilmassa

Mad Menin luoja ja käsikirjoittaja Matthew Weiner ilmaisi Reutersin mukaan optimismia siitä, että viimeaikaiset neuvottelut merkitsivät edistystä.

– Olen toiveikas, Weiner sanoi mahdollisuudesta, että lakko voisi olla päättymässä. 

– Haluaisin palata töihin ja aloittaa näiden suhteiden korjaamisen."

Noin 11 500 WGA:n jäsentä käveli toukokuussa ulos töistä ja vaati korkeampaa palkkaa ja jäännösmaksuja suoratoistotelevisioaikana sekä rajoituksia tekoälyn käyttöön.

Tuottaja ja WGA:n jäsen Al Septien, joka myös lakkoili Netflixin ulkopuolella perjantaina, sanoi haluavansa palata töihin, mutta vain oikeilla ehdoilla.

– Olemme olleet täällä pitkään. Emme halua luovuttaa käsikirjoittajien kannalta epäreilun ja hyvän sopimuksen takia, hän sanoi.

Myös SAG-AFTRA-näyttelijäliitto on lakossa käveltyään ulos heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat