Hollywood-tähti vaatii tasa-arvoa: "En tee elokuvia tai sarjoja, joissa naisille maksetaan huonommin kuin miehille"

Benedict Cumberbatch penää tasa-arvoa Hollywoodiin 1:21

Muun muassa Uusi Sherlock -sarjasta tuttu brittitähti Benedict Cumberbatch promotoi uutuussarjaansa kertoen boikotoivansa elokuvia ja sarjoja, joissa naisille maksetaan vähemmän palkkaa kuin miehille.

Uusi Sherlock -sarjaa tähdittävä ja muun muassa The Imitation Game -elokuvasta (2014) sekä Avengers-elokuvasarjasta tuttu Benedict Cumberbatch kertoo Radiotimes-sivuston artikkelissa vaativansa tasa-arvoa elokuva-alalle.

HBO Nordicin uutuussarjan Patrick Melrose pääroolissa nähtävä Cumberbatch kertoo haastattelussa boikotoivansa kaikkia elokuva- ja tv-projekteja, joissa naiset eivät saa yhtä korkeaa palkkaa kuin miehet.

Näyttelijä sanoo toivovansa, että kaikki miestähdet tekisivät samoin.

– Jos naisnäyttelijät eivät saa saman verran rahaa kuin miehet, niin minä en ole mukana moisissa projekteissa, Cumberbatch sanoo ja kuvailee itseään hartaaksi feministiksi.

Cumberbatch, 41, johtaa yhtiökumppaninsa Adam Acklandin kanssa SunnyMarch-nimistä tuotantoyhtiötä. Näyttelijä aikoo hyödyntää yhtiön tuotannoissa omaa nimeään rahoitusta kerätäkseen ja mainettaan sekä panostaa naisista kertoviin projekteihin.

– Olen ylpeä siitä, että minä ja partnerini olemme ainoat miehet firmassamme, näyttelijä jatkaa.

Katso artikkelin yläosassa video aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat