Hollannin poliisi pidätti kolme miestä kymmenien miljoonien henkilötietojen varkaudesta

Hollannin poliisi kertoi torstaina ottaneensa kiinni kolme miestä, joita epäillään kymmenien miljoonien arkaluontoisten henkilötietojen varastamisesta ja myymisestä rikollisryhmille. Parikymppiset miehet napattiin talteen maanantaina 23. tammikuuta

Tutkinta alkoi toissa vuonna. Se sai alkunsa, kun suuri hollantilaisyhtiö teki rikosilmoituksen tietomurrosta ja kiristyksestä.

Tutkinnan aikana kävi ilmi, että tuhannet yritykset ja instituutiot Hollannissa ja muualla olivat joutuneet vastaavien rikosten kohteeksi.

Poliisin mukaan miehillä oli tapana tunkeutua uhriensa tietojärjestelmiin ja sen jälkeen vaatia lunnaita bitcoineina.

Jos kohde ei maksanut, miehet uhkasivat joko tuhota sen digitaalisen infrastruktuurin tai julkaista arkaluontoisia tietoja. Moni yritys maksoi miehille jopa yli sadantuhannen euron lunnaita. Monissa tapauksissa varastetut tiedot myytiin siitä huolimatta.

Poliisin mukaan pääepäilty ehti tienata rötöksillään 2,5 miljoonaa euroa muutaman viime vuoden aikana.

Varastettujen tietojen joukossa oli muun muassa syntymäaikoja, pankkitilien ja luottokorttien numeroita, salasanoja sekä henkilötunnuksia ja passien numeroita.

Juttua muokattu 24.2. kello 9.53: Muokattu tieto siitä, milloin miehet pidätettiin. Miehet pidätettiin tammikuussa, ei helmikuussa, kuten jutussa virheellisesti kerrottiin. 

Juttua muokattu 24.2. kello 8.50: Jutusta poistettu tieto, että miehet olisi pidätetty maanantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat