Mainos

Hoitajan asuun naamioitunut mies yritti raiskata sairaalassa – esitteli penistään osastolla: "Tätähän sä halusit"

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin Hämeenlinnassa tapahtuneista seksuaalirikoksista, joissa tämä oli paljastellut itseään ja yrittänyt raiskata potilaan sekä hyökätä vartijan kimppuun. Mies oli teon aikana pukeutunut sairaanhoitajaksi.

Video: Raiskaustuomioiden oikeudenmukaisuus nousee ajoittain julkiseen keskusteluun.

Rikokset tapahtuivat viime maaliskuussa Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Mies oli esitellyt penistään potilaille sairaalan osaston päivähuoneessa, toisen esittelyn kohteen mukaan sanoen ”tätähän sä halusit”.

Yritti raiskata potilaan

Mies oli myös mennyt erääseen sairaalahuoneeseen ja pitänyt väkisin potilaan päästä ja olkapäistä kiinni työntäen väkisin tämän päätä kohti erektiossa olevaa penistään. Hän myös uhkasi potilasta väkivallalla ja kertovansa tapahtuneesta kaikille, jos tämä ei pysyisi hiljaa. Uhri luuli miehen olevan sairaanhoitaja. Teko jäi yritykseksi.

Oikeuden tuomion mukaan mies oli etsinyt sairaala-asuun pukeutuneena ”vammaisten osastoa”, päätyen neurologian vuodeosastolle.

– [Miehen] on täytynyt käsittää jo pelkän yleisen elämänkokemuksen perusteella, että sairaalassa on hoidettavana merkittävä määrä puolustuskyvyttömiä ja erityisen vahinkoalttiuden omaavia henkilöitä, oikeus katsoi.

Oikeus: Ymmärsi mitä oli tekemässä

Mielentilatutkimuksen perusteella mies oli ymmärtänyt tekonsa tosiasiallisen luonteen.

Mies tuomittiin kahdesta sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, raiskauksen yrityksestä, pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 1 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Hänet määrättiin myös maksamaan uhrille korvauksia 4000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta ja 2000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Potilas oli stressin laukaiseman migreenin takia hoidossa, ja oli pääsemässä seuraavana päivänä pois, kun häneen kohdistunut raiskausyritys laukaisi migreenin entistä pahempana.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja