HJK:ssa kypsyy uusia taitavia huippulupauksia, nuoret lahjakkuudet kärkkyvät omaa läpimurtoaan – "Vaikeampaa kuin jossain muussa seurassa"

7:54
HJK jyräsi HIFK:n Stadin derbyssä 18. lokakuuta.

HJK:ssa tällä kaudella debytoineet 17-vuotiaat huippulupaukset Kai Meriluoto ja Casper Terho kärkkyvät hiljalleen läpimurtoaan. HJK-luotsi Toni Koskela povaa kaksikolle valoisaa tulevaisuutta.

HJK on pelaajamateriaaliltaan vuosittain kiistatta Veikkausliigan kärkitasoa. Kovatasoisen vakioryhmän ulkopuolella kärkkyy kuitenkin jatkuvasti nälkäisiä nuoria lahjakkuuksia, jotka haluavat näyttää taitonsa. Tällä kaudella HJK:ssa debytoineet Kai Meriluoto ja Casper Terho ovat hyviä esimerkkejä HJK:n laajasta nuoriso-osastosta.

17-vuotiaat Meriluoto ja Terho ovat pääosin pelanneet Kakkosessa Klubi 04:n riveissä, mutta molempien vyölle on kertynyt jo muutama Veikkausliigaottelukin. Nuoret ovat tulleet ennakkoluulottomasti sisään liigaympyröihin.

– Molemmat ovat 17-vuotiaita, eikä sen ikäisiä kauhean montaa pelaa Veikkausliigassa missään joukkueessa. Se, että HJK:ssa pääsee pelaamaan, on vielä pykälää vaikeampaa kuin jossain muussa seurassa. Silloin, kun tosissaan lyö läpi, siirtyykin sitten isompiin sarjoihin. Hyvä alku molemmilla. He ovat meille tärkeitä tulevaisuuden pelaajia, Koskela sanoo MTV Urheilulle.

17-vuotias Meriluoto on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua, joiden aikana verkkokin on heilunut jo kerran. Lahjakas hyökkääjällä on edessään valoisa tulevaisuus.

– Kaitsu on puhdas sentteri, maalintekijä. Aika monipuolinen. Liikkuu poikkeuksellisen hyvin tuon ikäiseksi pelaajaksi. Tekee paljon maalintekijän maaleja, mikä kertoo siitä, että hän ymmärtää, missä hän pystyy olla vaarallisimmillaan. Tuohon pakettiin vielä voimaa ja nopeutta lisää, niin on hyvä paketti kasassa, Koskela kuvailee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niin ikään 17-vuotias Terhokin on päässyt pelaamaan Veikkausliigassa jo kolme ottelua.

– Hän on selkeä laituri, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Hän on suhteellisen hyvä kuljettamaan ja aika usein sellaisessa paikassa, mistä voi tehdä maaleja, kun toiselta laidalta tulee keskitys. Pystyy myös itse saamaan jalkansa hyvin auki ja laittamaan palloja maalille, Koskela kuvailee Terhoa.

Kehitettävät ominaisuudet löytyvät nuorukaiselle ymmärrettävältä osa-alueelta.

– Peruspelaamisessa etenkin puolustussuuntaan on työmaata. Tietysti se, että kyseessä on 17-vuotias poika, kuten Kaitsukin, niin fyysisesti saa tehdä hommia, Koskela jatkaa.

Sarjakärki HJK jatkaa Veikkausliigan kautta torstaina 29.10 kotiottelulla FC Interiä vastaan. 

Korjattu klo 11.29 HJK:n seuraava ottelu, vieraspeli torstaina 22.10 peruutettu.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja