HJK-luotsi näpäytti Mourinhon luotsaamaa AS Romaa nolosta sukelluksesta – "Huonoja muistoja tekonurmipelaamisesta"

Katso! HJK varmisti Malik Abubakarin maalilla paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela muisti AS Roman epäonnistuneen europelireissun Norjaan, kun Jose Mourinhon luotsaama italialaisjätti arvottiin samaan Eurooppa-liigan alkulohkoon HJK:n kanssa perjantaina

HJK kohtaa 8. syyskuuta alkavassa lohkovaiheessa AS Roman lisäksi bulgarialaisen Ludogoretsin ja espanjalaisen Real Betisin. Joukkueet arvottiin C-lohkoon. 

– Siellä on aika kokeneita ja paljon voittaneita valmentajia, Mourinho Romassa ja (Mauricio) Pellegrino Betisissä. Ludogorets on suurelle yleisölle tuntematon, mutta on aika kokenut eurojoukkue, HJK-luotsi Koskela kommentoi MTV Urheilulle heti arvonnan jälkeen. 

Koskelaa kutkuttaa jo pelkkä osallistuminen Eurooppa-liigaan, olisi vastustajiksi tullut mitä seuroja tahansa. AS Romassa on kuitenkin jotain erityistä. 

– Onhan Mourinholla palkintokaapissa aika monta pyttyä. Hän on varmasti niitä, jotka olivat aallonharjalla, kun itse rupesin valmentamaan. Ja on siellä vielä 20 vuotta myöhemminkin. On se sillä tavalla spesiaalia.

Ludogoretsin tämänhetkisestä iskukyvystä Koskelalla ei ole tarkkaa tietoa. Betisistä herää ensimmäisenä ajatus "pallollisesta laadusta ja pallonhallinnasta". 

HJK lähtee lohkoonsa altavastaajana, mutta yksi kilpailuetu voi olla kotistadionin tekonurmi.

– Romalla on ainakin huonoja muistoja viime kaudelta pohjoisesta ja tekonurmipelaamisesta, Koskela näpäytti hymyillen. 

Tällä Koskela viittasi AS Roman 1-6-vierastappioon norjalaiselle Bodö/Glimtille viime kauden Konferenssiliigassa. Roma toipui kuitenkin järkytyksestä ja voitti koko kilpailun. 

Mourinhosta tulikin jalkapallohistorian ensimmäinen valmentaja, joka on saavuttanut Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan voiton päävalmentajana. 

Lue myös:

    Uusimmat