HJK aloitti Mestarien liigan karsinnat hurjalla näytöksellä

HJK latoi kolme maalia heti ensimmäisellä puoliajalla jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella montenegrolaista Buducnostia vastaan. Klubi lähtee toiseen osaotteluun 3-1-voitto taskussaan.

HJK johti kotikentällään pelattavaa ensimmäistä osaottelua 3-0 jo 13 minuutin pelin jälkeen. Buducnost kuitenkin kavensi lukemat 1-3:een rangaistuspotkulla jakson lopulla.

HJK:n maalinteon aloitti viiden minuutin kohdalla Roope Riski, joka pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon vastustajan maalivahdin torjunnasta.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Filip Valencic lisäsi helsinkiläisten johdon 2-0:aan tarkalla kaukolaukauksella. Janne Sakselan laukaus alanurkkaan vei HJK:n jo 3-0-johtoon.

Saksela aiheutti myös 35. minuutilla vastustajalle rangaistuspotkun, jonka upotti sisään vieraiden Milos Raickovic.

HJK:lla oli vielä toisella jaksolla paikkoja lisämaaleihin. Roope Riskin osuma hylättiin kuitenkin paitsiona, ja Atomu Tanakan veto viuhui hieman ohi maalista.

Toinen osaottelu pelataan Montenegron Podgoricassa viikon kuluttua tiistaina 13. heinäkuuta.