Mainos

Hjallis Harkimo piti ensimmäisen eduskuntapuheensa: Yhden koon sukkahousut eivät enää käy

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo piti eilen ensimmäisen puheenvuoronsa eduskunnassa. Ensimmäistä kauttaan istuva kokoomuksen edustaja ei ollut tähän mennessä käyttänyt yhtäkään puheenvuoroa.

Hjallis Harkimo puolusti eduskunnan kyselytunnilla hallituksen työllisyyspolitiikkaa, kun salissa puitiin opposition jättämää välikysymystä työllisyydestä. Välikysymyksen allekirjoittivat vasemmistoliitto, Sdp ja vihreät.

– Ylhäältä alas toimiva käskytysketju on kasvattanut julkishallinnon ja työmarkkinajärjestöt niin pulleiksi, että samaan tilaan ei enää työtä tekevä suomalainen mahdu. Nyt hallitus tavoittelee sitä, että työllistyneiden suomalaisten määrä kasvaisi 100 000:lla ja työllisyysaste nousisi 72 prosenttiin. Työllisyyspolitiikan suunta on oikea, Harkimo kertoi puheessaan.

Kansanedustaja kommentoi puheenvuorossaan, että ei käsitä miksi opposition edustajat ovat huolissaan hallituksen kyvystä huolehtia maan työllisyystilanteesta.

– Vasemmiston, SDP:n ja vihreiden edustajat kritisoivat hallitusta siitä, että pitkän aikavälin työllisyyspoliittinen visio poikkeaa merkittävästi Suomen aikaisemmasta linjasta. Jo on aikakin. Työttömyyttä on pitkään lääkitty työttömyyskorvauksilla, vaikka se paranee vain työllä.

– Ensiaputoimia on jatkettu jo liian kauan. Elvytys pelastaa ihmishenkiä, mutta uusia työpaikkoja se ei kyllä luo.

Liikemiehenä tunnettu Harkimo puolusti erityisesti yritysten valtaa sopia paikallisesti. Tällä viikolla hallitus ilmoitti asettavansa kolmikantaisen työryhmä valmistelemaan paikallista sopimista.

– Ei voi olla enää niin, että kaikille määrätään yhden koon sukkahousut ylhäältäpäin.

– Yrittäjät ovat jo pitkään halunneet lisätä työllisyyttä, ja yrittäjät ovat ainoat, jotka yhdessä työntekijöiden kanssa voivat lisätä työllisyyttä. Valta siis siirtyy työnantajille ja työntekijöille, jotka kyllä itse parhaiten tietävät, miten työtä tehdään niin, että se on tuottoisaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä iltapäivälehdet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.