Mainos

Hiusväriä lapselle – kuinka nuoren hiukset on turvallista värjätä?

Asiantuntija suosittelee, ettei alle 16-vuotiaiden hiuksia värjättäisi hiusväreillä. 

Kun lapsesi pyytää saada hiuksiinsa raitoja tai väriä, moni vanhempi suostuu pyyntöön sen enempää harkitsematta. Mitä haittaa väristä voisi olla? Asiantuntijan mukaan vanhempien tulisi harkita tarkkaan riskejä, joita hiusväri voi aiheuttaa.

Tiesitkö? Useat kampaamot noudattavat 16 vuoden ikärajaa hiusten värjäämisen suhteen. Kosmetiikkalainsäädännön mukaan allergiaa aiheuttavissa hiusväreissä tulee lukea, ettei tuotetta ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.

Lähde: Tukes

Newyorkilaisen ihotautikirurgi Sejal Shahin mukaan lasten hiukset ovat aikuisten hiuksia hennompia, ja tästä syystä myös alttiimpia vahingoille. Lasten hiukset ja iho kokevat monia muutoksia lapsuudesta murrosikään, eikä herkkää ihoa ja hentoa hiusta tulisi altistaa vahvoille väriaineille.

Shan suositteleekin, ettei väriaineita tulisi käyttää ennen murrosikää. Turvallinen ikä värjäykseen olisi Shanin mukaan vasta 16-vuotiaasta ylöspäin.  

Allergiatestit ehdottomia

Hiusvärejä kannattaa välttää lapsilla niiden sisältämien voimakkaiden kemikaalien vuoksi. Hiusväreissä yleisesti käytetyt aineet, kuten ammoniakki, vetyperoksidi ja parafenyleenidiamiini voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Päänahan ja hiusten lisäksi lapset voivat saada hengitysoireita aineista nousevista höyryistä.

Jos lasten hiukset haluaa värjätä itse, kestovärit kannattaa Shanin mukaan jättää kauppaan ja käyttää niiden sijaan kevytsävytteitä. Hiusväripakkauksissa mainittu allergiatesti tulee myös aina tehdä lasten hiuksia värjätessä. 

Video: Hiusvärin sijaan lasten hiuksiin kannattaa kokeilla näitä ihania kampauksia! 

1:08

1:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.