Hiustuotekampanja rikkoo rajoja – mallilla päässään hijab-huivi

Bloggari ja mediapersoona Amena Khan poseeraa L’Oreal Paris'n hiustuotekampanjan mainoksessa päässään hijab-huivi. CNN kuvailee tätä yhtiön kampanjaa historialliseksi ja rajoja rikkovaksi.

Brittiläisellä kauneusbloggarilla ja mediavaikuttajalla Amena Khanilla on L’Oreal Paris'n hiustenhoitomainoksessa päässään hijab-huivi. Khan on ensimmäinen nainen, joka käyttää hiusmainoksessa huivia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hiusten peittäminen ei vaikuta siihen, paljonko niistä välität, hän sanoo Elvive-tuotteiden mainoksessa.

L'Oréal Paris on yksi kosmetiikka- ja kauneusalan yritys L'Oréalin päivittäistuotemerkeistä.

Rohkea esimerkki

L'Oreal Paris'n kampanjassa on mukana erilaisen hiustyylin omaavia naisia ja miehiä. Khan kertoo Instagram-tilillään julkaisemassaan päivityksessä olevansa hyvin innoissaan ja ylpeä siitä, että häntä pääsee osallistumaan kampanjaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Khanin mukaan merkki kertoo teollaan arvostavansa huivia käyttäviä naisia. Hän ihmettelee Vogue UK:n haastattelussa, miksi oletetaan, että hiuksensa peittävä nainen ei pitäisi niistä huolta. Hiukset ovat Khanille keino ilmentää omaa naisellisuuttaan ja persoonallisuuttaan.

Khan huomauttaa, että vaikka hän ei julkisesti liikukaan ilman huivia, on hän suurimman osan päivästä kotona tai läheistensä kanssa ilman sitä. Hänen hiuksensa ovat hänelle tärkeät riippumatta siitä, näyttääkö hän ne muille vai ei.

– Jos tiedän tukkani olevan rasvainen, tunnen oloni rähjäiseksi huivista huolimatta. 

Inspiroi muita

Khan alkoi pitää huivia parikymppisenä, mutta ei ennen sitä nähnyt mediassa ketään, johon olisi voinut samaistua. Hänen mukaansa tämän kaltainen kampanja olisi auttanut häntä tuntemaan kuuluvansa joukkoon. 

Khan kertoo saaneensa paljon positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa. Häntä on kiitelty siitä, että hän rohkaisee esimerkillään etenkin huivia käyttäviä naisia ja edustaa heitä.

Lähteet: CNN.com, Vogue.co.uk

* * *

Videolta näet, miten teet samanlaisen kampauksen kuin Frozenin Elsalla

1:08

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja