Historian emeritusprofessori ei usko spekulaatioihin Putinin sekoamisesta – "Viiraa ehkä poliittisessa ja sotilaallisessa mielessä"

Mitä Putinin terveydentilasta tiedetään? Emeritusprofessori:"En usko, että hän on hullu" 1:28
Mitä Putinin terveydentilasta tiedetään?

Spekulaatiot Venäjän johtajan terveydentilasta käyvät kuumana muun muassa poikkeavan olemuksen vuoksi. Julkista tietoa Venäjän presidentin terveydentilasta ei ole saatavilla.

Parkinsonin tautia, syöpää tai lääkkeiden sivuvaikutuksia. Muun muassa tällaisia spekulaatioita Vladimir Putinin terveydentilasta on esitetty julkisuudessa viime kuukausina.

Spekulaatioita ovat jouduttaneet Putinin televisioidut esiintymiset, joissa hän on näyttänyt epänormaalilta.

Historian emeritusprofessori Kimmo Rentola uskoo, että Putinin terveydentilassa on jotain poikkeavaa. Totuutta on kuitenkin vaikea selvittää.

– Voi olla, että spekulaatiot ovat aika fantastisiakin. En usko esimerkiksi hirveästi siihen, että hän on hullu. Mutta tällaistakin on puhuttu. Tietysti päässä viiraa, mutta se viiraa ehkä poliittisessa ja sotilaallisessa mielessä enemmän kuin mielenterveysmielessä.

Hän uskoo, että Venäjälläkin spekulaatiota Putinin terveydestä käydään, vaikka lehdet eivät siitä mitään kirjoittaisi. 

Video: Mistä Putin aikoo puhua voitonpäivänä ja voiko hän julistaa virallisesti sodan? Katso koko emeritusprofessorin haastattelu.

Mistä Putin aikoo puhua voitonpäivänä ja voiko hän julistaa virallisesti sodan? 12:14

Lue myös:

    Uusimmat