Hissivalmistaja Kone avasi tuloskauden ensimmäisenä isona yhtiönä – pörssiyhtiöillä luvassa muhkea osinkokevät

Hissiyhtiö Kone avasti tuloskauden 1:59

Tuloskausi alkaa epävarmoissa, mutta odottavissa tunnelmissa.

Ensimmäisenä isona yhtiönä tuloksestaan kertoi hissivalmistaja Kone, jonka liikevoitto kääntyi kasvuun loppuvuodesta.

 – Siihen vaikutti hyvä kasvu, jota olemme saaneet viime vuonna kaikilla maantieteellisillä alueilla sekä uuslaitetoiminnassa että palveluissa. Nyt se alkaa näkyä selvästi myös tuloskehityksessä, toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo. 

Kiinan talous heijastuu myös Suomeen 

Maailman suurimman hissi ja liukuporrasmarkkina Kiinan talouden hiipuminen heijastuu myös Koneeseen. Viime vuonna yhtiön koko liikevaihdosta yli 25 prosenttia tuli Kiinasta.

– Kiinan valtion on hyvin voimakkaasti rajoittanut asuntojen rakentamista. Se on selvästi hillinnyt markkinoita. Uskon, että Kiinan markkinat tulevat laskemaan tai olemaan vakaat, mutta se tietysti riippuu siitä, millaiset valtion toimet tulevat olemaan näihin rajoituksiin liittyen. 

Luvassa muhkea osinkokevät 

Viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt maksoivat osinkoja yhteensä noin 12,3 miljardia euroa. Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeren mukaan tänä vuonna osinkoja tullaan maksamaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Osingoista odotetaan erittäin hyviä. Valtio on suurin osinkojen saaja, mutta myös yksityiset kotitaloudet saavat yli miljardi euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat