Mainos

Hirvestyskausi alkaa tänään – vaan miten tulla toimeen hirvikärpästen kanssa?

Tänään alkava hirvestyskausi tuo myös metsästäjien riesaksi kaikkien metsässä liikkujien ikuiset inhokit, hirvikärpäset. Sinänsä harmittomat hyönteiset aiheuttavat päänvaivaa niin marjastajille, sienestäjille kuin metsästäjillekin.

– Se on osittain ihan asennekysymys. Jos pukeutuu hyvin ja käyttää peittäviä vaatteita, ei niiden pitäisi iholle niin helposti päästä, toteaa Metsästäjäliiton järjestötiedottaja Kai Tikkunen.

– Eihän hirvikärpäsestä sinänsä vaaraa ole. Kyllähän ne vähän ärsyttäviä on, mutta niiden kanssa pystyy elämään.

Hirvikärpäset ovat täikärpäsiä, jotka purevat, mutta eivät ole vaarallisia. Nimensä mukaisesti ne pesivät hirven turkissa, mutta erehtyvät joskus kohteesta ja päätyvät pyörimään ihmisen hiuksiin. Tunne siitä, että hiusten seassa kipittää mystinen ötökkä ei monen mielestä ole kovin miellyttävä ajatus. Täysin näiltä kärpäsiltä voisi kuitenkin välttyä vain pysyttelemällä loppusyksyn visusti kaupunkimaisemassa.

Luonnossa innokkaasti liikkuville Tikkusella on kuitenkin antaa muutama helpottava vinkki.

– Näitähän on paljonkin. Toiset vannoo vaaleiden vaatteiden nimeen ja toiset laittaa jotain kaksipuolista teippiä kauluksen sisäpuolelle. Jos niitä nyt alkaa paljon ropisemaan päälle, niin tekee pienen koukkausliikkeen reitiltä sivulle päin, laumoittainhan ne yleensä liikkuvat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.