Hirveä lumikaaos sai USA:n liikenteen sekaisin ja autot luistelemaan kuin bambit jäällä – kuolonuhri, yli 500 autokolaria, sähköt poikki puolelta miljoonalta, tuhannet jumissa kodeissaan

Poikkeukselliset lumimäärät aiheuttavat kaaosta liikenteessä Yhdysvalloissa 1:34

Kun Suomessa palattiin takaisin syksyiseen maisemaan, on Yhdysvaltojen itärannikko puolestaan poikkeuksellisen lumimyräkän kourissa. Petollinen ajokeli on vaatinut yhden ihmisen hengen.

Katso video: Poikkeukselliset lumimäärät aiheuttavat kaaosta liikenteessä.

Viime viikonlopun lumimyrsky on johtanut yhden henkilön kuolemaan Pohjois-Carolinassa, uutisoi CNN. Poliisin mukaan kuolema aiheutui auto-onnettomuudessa Matthewsin kaupungissa.

Auton päälle kaatui puu ja kuski menetti ajoneuvon hallinnan. Lopulta auto törmäsi kirkon seinään. Kuski menehtyi ja kyydissä ollut henkilö vietiin sairaalaan.

500 auto-onnettomuutta 11 tunnin aikana

Lumi ja jää ovat koetelleet Pohjois-Carolinan kaakkoisosia viime viikonloppuna. Tämä on johtanut petollisiin ajokeleihin ja lentojen peruuntumiseen. Lisäksi tuhannet ihmiset ovat jumissa kodeissaan.

Yli 20 miljoonaa ihmistä varoitettiin viikonloppuna talvisäästä, 9 miljoonaa kovista tuulista ja 8 miljoonaa äkkitulvista. Myrsky on katkaissut sähköt 546 000 kotitaloudesta. Viranomaiset raportoivat sunnuntaina yli 500 auto-onnettomuutta 11 tunnin aikana.

Lumimäärät rikkoivat ennätyksiä yli 20 vuoden takaa

Korkeimmat kinokset saavutettiin Pohjois-Carolinan ja Virginian rajalla, jossa lunta oli noin 61 senttimetriä. Raleigh-Durhamin kansainvälisellä lentoasemalla lunta satoi enemmän kuin 16 vuoteen eli lähes 18 senttimetriä. Charlotten kaupungissa rikottiin 7 senttimetrin lumimäärällä ennätys vuodelta 1997.

Lumimyrskyt ovat piiskanneet myös osavaltion rajanaapureita, kuten Virginiaa, jossa säävaroitukset jatkuvat maanantaille. Tilanne on aiheuttanut runsaasti sähkökatkoja, lentojen peruuntumisia ja liikenneonnettomuuksia myös Virginiassa.

Lue myös:

    Uusimmat