Hirmupaukku! Suomalaiskaksikko kaatoi olympiavoittajan: "Olen seurannut häntä koko urani ajan"

Suomalainen beach volley -kaksikko Jyrki Nurminen ja Santeri Siren järjesti sensaation kukistamalla brasilialaiset Ricardo Santosin ja Álvaro Filhon Hollannin Haagissa numeroin 21–17, 21–18.

Voitto tuli Kansainvälisen lentopalloliiton World Tourin neljän tähden halliturnauksessa ja siivitti suomalaiskaksikon 24 parhaan joukkoon.

Brasilialaiskaksikosta varsinkin Ricardo Santosin meriitit ovat huimat. Hänellä on vyöllään olympiakultaa Ateenasta 2004, -hopeaa Sydneystä 2000 ja -pronssia Pekingistä 2008. Lisäksi lajilegenda on voittanut MM-kultaa Rio de Janeirossa 2003 sekä kolmesti MM-hopeaa, joista 2013 irtosi juuri Álvaro Filhon kanssa.

– Olihan se mahtava pelata legendaa ja omaa idolia vastaan – Ricardoa olen seurannut koko urani ajan. Torjunta-puolustuspeli toimi täydellisesti, myös oma vastaanotto ja hyökkäys pysyivät hyvin kasassa läpi pelin. Uran makein päänahka, Nurminen sanoi Suomen Lentopalloliiton tiedotteessa.

Perjantain avauspelissä suomalaiskaksikko oli taipunut venäläisparille Oleg Stojanovski / Vjatsheslav Krasilnikov lukemin 11–21, 16–21.

– Aamupelissä tuli kyllä aika pahasti pataan. Ei ole totuttu pelaamaan noin ulottuvaa torjuntaa vastaan, eikä päästy oikein mitenkään siitä ohi. Vastustaja oli kyllä selvästi parempi, Siren tunnusti.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja