Hirmunopeuksia Lahden moottoritiellä: 220 km/h ajanut poliisiauto ei tavoittanut karkuun kaahannutta autoa

Hämeen poliisilaitoksen partiot olivat valvomassa liikennettä Lahden moottoritiellä Hollolassa lauantaiaamuna, kun pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ohitti valvontapisteen kovalla nopeudella. Vielä kovempaan vauhtiin kaahari kiihdytti poliisin yrittäessä pysäyttää auton.

Nopeusvalvontapisteellä ohi ajaneen auton nopeudeksi mitattiin tutkalla 147 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus tieosuudella oli 100 km/h. 

Partio lähti tavoittamaan ylinopeutta ajanutta autoa, joka kuitenkin kiihdytti nopeuttaan edelleen.

Poliisiauton ajonopeus oli suurimmillaan 220 kilometriä tunnissa, eikä se siltikään tavoittanut karkuun kaahannutta autoa. Tienpinta oli erittäin liukas tapahtuma-aikaan.

Kuljettaja oli vaihtunut

Pakenevasta autosta ilmoitettiin myös muille partioille ja siitä saatiin havainto Mäntsälän eteläpuolella, missä se saatiin pysäytettyä.

Tässä vaiheessa autoa kuljetti sen omistaja. Poliisin tutkinnassa ilmeni kuitenkin, että hän oli vaihtanut rattiin vasta Mäntsälästä ja siihen saakka autoa oli ajanut parikymppinen mies.

Mies myönsi, että oli ajanut autoa suurella nopeudella aikaisemmin Hollolassa ja että hän yritti välttää jäämästä kiinni.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja