Mainos

Hirmumyrsky Dorian lähestyy Yhdysvaltain itärannikkoa – katso videolta, minkälaiseen hätämajoitukseen asukkaat joutuvat: "Pahin mahdollinen tilanne täytyy pitää mielessä"

1:31
Katso videolta, miten West Palm Beachillä valmistaudutaan Dorian-hirmumyrskyn saapumiseen.

Tämän vuoden voimakkain hirmumyrsky Dorian on parhaillaan matkalla Bahamasaarilta ylös kohti Yhdysvaltain itärannikkoa. Floridan, Georgian ja Etelä-Carolinan osavaltioissa suoritetaan laajoja valmisteluita myrskyä varten.

Dorian saavutti Bahamasaarten pohjoisosan viidennen kategorian hurrikaanina, ja sen tuulet ovat puhaltaneet yli 82 metriä sekunnissa. Hirmumyrskyn on määrä iskeytyä Floridaan lähipäivinä.

Nyt Yhdysvalloissa valmistaudutaan hirmumyrskyn saapumiseen järjestämällä muun muassa hätämajoitusta evakuoiduille sekä hankkimalla lisäapua myrskyn jälkeisten sähkökatkosten korjaamiseen.

– Pahin mahdollinen tilanne täytyy pitää mielessä, sillä tämä on myrskyjen myrsky. Emme vielä tiedä tarkkaan mihin Dorian iskee tai mitkä sen seuraukset ovat, kommentoi St. John Countyn sheriffi David Shoar.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi hirmumyrskyjä ja kehottaa alueen asukkaita ottamaan paikallisten viranomaisten varoitukset tosissaan.

Lisää työvoimaa pelastustöihin ja myrskyn tuhojen korjaamiseen

Uutistoimisto CNN:n mukaan sunnuntaihin mennessä riskialueelle oli avattu yhteensä 12 hätämajoituskeskusta myrskyn tieltä evakuoiduille. Asukkaat ovat myös suojanneet talojaan muun muassa hiekkasäkkien avulla. 

Floridassa Palm Beachillä on varauduttu myös erityistarpeita vaativien henkilöiden evakuointiin. Esimerkiksi monille vanhuksille voi olla vaikeaa poistua omasta kodista myrskyn ajaksi, joten heidän kanssaan pyritään olemaan läsnä koko myrskyn ajan.

– Pyrimme saamaan vanhusten olon mukavaksi. Kerromme heille, että kaikki on hyvin ja pidämme kädestä, kertoo yksi erityisevakuointiaseman työntekijöistä.

– Olemme paikalla koko myrskyn ajan siihen asti, että jokainen ihminen on lähtenyt evakuointiasemalta, kommentoi pelastusviranomainen.

Floridaan on saapunut tuhansia työntekijöitä 34 muusta osavaltiossa avustamaan myrskyn jälkeisissä pelastus- ja korjaustöissä. 

0:52
Satoja rekkoja on saapunut ympäri Yhdysvaltoja auttamaan Dorian-hirmumyrskyn aiheuttamien tuhojen jälkitöissä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja