Hirmukaaren kiskaissut Johannes Vetter suuntasi saunaan ja kysyi vinkkejä Turun yöelämään: ”Olen melko varma, että juon tänään enemmän kuin yhden oluen”

0:58
Johannes Vetter kiskaisi Turussa uuden stadionennätyksen: "Tunsin itseni väsyneeksi"

Johannes Vetter on tällä hetkellä keihäänheiton kiistaton ykkösmies maailmassa. Saksalainen osoitti sen jälleen Turussa tiistaina, kun hän kiskaisi Paavo Nurmi Gamesissa uuden stadionennätyksen 91,49.

– En odottanut ihan tätä, koska heitin Saksan mestaruuskilpailuissa vain kaksi päivää sitten. Siellä tuntui kuitenkin, että minulla on paukkuja heittää pidemmälle kuin 87 tai 88 metriä, Vetter kertoi.

– Siitä olen yllättynyt, että se tapahtui tänään, koska tunsin oloni todella väsyneeksi. Lihakset olivat arat ja jäykät. Tänään avainasia oli hidastaa heittovauhtia ja saada heitto pysymään hyvin kasassa.

Vetter kehui tunnelmaa Turun Paavo Nurmen stadionilla loistavaksi. Uusi stadionennätys sai 27-vuotiaan hymyilemään, sillä edellinen oli hänen maanmiehensä Thomas Röhlerin nimissä.

– Se oli stadionennätys, eikö ollutkin? Parhaat terveiset Thomasille, Vetter virnuili.

Paavo Nurmen stadionilla katsojia oli peräti 5 520 kappaletta.

– Tällaisen yleisön edessä heittäminen on jotain erityistä. Yleensä en tarvitse yleisöä tuekseni, mutta on se vielä hienompaa, kun päästää irti keihäästä ja katsojien meteli vain yltyy, kun keihäs kaartaa. Se on todella upeaa, Vetter maalaili.

Kotimaassaan Saksassa Vetter ei nauti samanlaisesta yleisön ja median huomiosta kuin Suomessa.

– Tiedättehän, että jalkapallo on Saksassa numero yksi. Suomessa saamani huomio on jotain ihan erityistä ja nautin siitä todella.

Vasta torstaina kotimaahansa takaisin suuntaava Vetter kertoi aikovansa mennä vielä ehdottomasti saunaan ennen paluutaan. Mitä muuta?

– En tiedä oikein vielä. Ehkä teillä on antaa jotain hyvää vinkkiä siitä, minne pitäisi mennä?

Aurajoen rannassa on tunnelmallista.

– Niin, aivan, tietenkin, Vetter kiitteli ehdotuksesta.

– Olen melko varma, että juon tänään enemmän kuin yhden oluen, Vetter suunnitteli ja lisäsi perään huomion panimotuotteen palauttavasta vaikutuksesta.

Keihästä Vetter heittää kilpaa seuraavan kerran Saksan Leverkusenissa sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja