Vakuuttavasti juossut suomalaistähti tuuletti voittoaan hölkäten viimeiset 50 metriä – jäi ennätyksestään vain sekunnin: ”Varmaan Janne katsoi kotisohvalta, että juokse nyt saatana”

1:17
Topi Raitanen yllättyi voittoajastaan Paavo Nurmi Gamesissa.

Paavo Nurmi Gamesin yksi vetonauloista oli kuntohuippuaan elokuulle säästänyt estejuoksija Topi Raitanen, joka pinkoi 3 000 metrin esteiden voittoon vakuuttavalla loppukirillään.

24-vuotias Raitanen irtosi muista kansainvälisen tason kilpailijoista 300 metriä ennen maalia ja keskittyi voittonsa maiskutteluun loppusuoran viimeisellä 50 metrillä.

– Tuntui hyvältä tehdä rytminvaihdos siihen. Tuntui loppu vahvalle ja pääsin porukasta eroon. Juoksin tänään voitosta, ja se tuli, Raitanen summasi.

Raitasen aika 8.22,45 jäi hänen omasta ennätyksestään alle sekunnin, joka olisi ollut helposti nipistettävissä.

– En mä yhtään tajunnut, että 8.20:n tietämille pystytään juoksemaan. Viimeinen 50 metriä tuli vähän hölkäten sormi pystyssä. Varmaan Janne (valmentaja Janne Ukonmaanaho) katsoi kotisohvalta, että "juokse nyt saatana, hyvä aika on tulossa", Raitanen hymähti.

– Kyllä mä haluan, että jonain päivän ei tarvitse miettiä, onko se ennätys 8.21 vai 8.22. Lähdetään juoksemaan tulevina vuosina toivottavasti myös ihan uudelle kymmenluvulle (Jukka Keskisalon Suomen ennätys on 8.10,67). Toivottavasti tämän viikon jälkeen on jo seuraavalla kymmenluvulla (alle 8.20).

"Tulee isoa sakkoa, jos siellä lähtee juoksemaan"

Kisan jälkeen hengityksensä nopeasti tasannut Raitanen tuntui säästelevän paukkujaan Monacon Timanttiliigan osakilpailuun, jossa viivalle asettuvat perjantaina kaikki maailman parhaat kynnelle kykenevät.

– Totta kai Monaco on tärkeämpi kisa. Kun katsoo lähtölistaakin, niin tietää, että siellä pitää pistää kaikki peliin. Nyt lähdettiin juoksemaan voitosta ja loppua päin kiihtyvä kisa, ja sellainen saatiin. Toivottavasti paukut riittävät, että pystyn palautumaan tästä hyvin Monacoon ja olisin siellä sitten kesän parhaimmassa kunnossa, Raitanen kertoi.

Rivien välistä Raitanen lupaili ennätystä perjantain kilpailuun.

– Ei tietenkään ole ideaalia, että se on yhden kortin varassa. Sellaisia juoksuja saisi tulla kauden aikana useampia. Se voi käydä niin, että ensimmäinen tonni napsuu kovaa ja loppu hyytyy sitten tosi pahasti. Sellaisiakin kisoja saa tulla, lähdetään perjantaina koittamaan, mihin riittää.

Reissu Monacoon vesittää koronavirussäädösten vuoksi Raitasen osallistumisen Kalevan kisojen estejuoksuun, joka kisataan Turussa sunnuntaina.

– Näyttää siltä, että tulee isoa sakkoa, jos siellä lähtee juoksemaan. Ei haluta sääntöjä lähteä rikkomaan, niin pysytään kotona, Raitanen kertoi.

Raitasella on siten edessään nykyisten viranomaissäädösten mukaisesti 14 päivän karanteeni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja