HIM-yhtyeen ex-jäsen mukaan Kokkisotaan – he ovat uudet kokit

Sikke Sumarin juontama Kokkisota tekee paluun. Tässä ovat kokkisodan uudet kokit.

Legendaarinen Kokkisota tekee paluun ruutuun keväällä 2017. Kokkisota on 90-luvulla alkunsa saanut ruokaohjelma, jonka jokainen tuolloin televisiota katsonut takuulla muistaa.

Paluun tekevä Kokkisota tuo televisioruutuihin joukon huippukokkeja. Mukana on tunnettujen nimien lisäksi myös uusia kasvoja Suomen parhaista ravintoloista.

Keväällä tähtivieraiden kanssa kokkaavat muun muassa HIM-yhtyeen entinen kosketinsoittaja, ravintoloitsija Antto Melasniemi, ravintola Savoyn pitkäaikainen keittiöpäällikkö Kari Aihinen, Suomen Top Chef -voittaja Teemu Laurell sekä tunnettu tv-kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinta.

– Kokkisota herättää hyviä fiiliksiä ja muistoja, olen intoa täynnä. Tuntuu hienolta astella legendojen, Markus Maulavirran ja kumppanien saappaisiin. Itselläni tavoite on tietenkin saada yhtä paljon voittoja kuin Harri Syrjäsellä, Aihinen heittää.

Kokkisodan juontajan pestiin paluun tekee juontaja ja ravintoloitsija Sikke Sumari. Hän on uransa aikana perustanut muun muassa Tony's Deli -ravintolan, juontanut kokkiohjelmia, pitänyt kokkauskursseja ja kirjoittanut useita keittokirjoja.

Haluatko Kokkisodan kuvauksiin? Ilmoittaudu mukaan!

He ovat Kokkisodan uudet kokit

Kari ”Kape” Aihinen

Kape Aihinen on ravintola Savoyn pitkäaikainen ja legendaarinen keittiöpäällikkö. Ruokakirjankin kirjoittanut, aina hyväntuulinen ja energinen keittiömestari vaikuttaa Savoyn lisäksi myös ravintola Rosterissa.

Teemu Laurell

Muun muassa Suomen Top Chef -kilpailun voittanut Teemu Laurell on vahvan visuaalinen ja perinteitä arvostava keittiömestari. Teemu on työskennellyt alan huippuravintoloissa ja nykyään hän vastaa ravintola Shelterin keittiöstä.

– Kokkisota oli viimeinen sysäys sille, että päätin ryhtyä kokiksi. Fanitin Kokkisodan kokkeja ja nyt olen itse mukana. Aika epätodellinen fiilis. Odotan innolla tätä koko hommaa, fiilistä ja läpänheittoa. Meitä on todella hauska porukka koossa ja hyvä sekoitus kaikkea, saadaan varmasti hyvä juttu aikaiseksi, Laurell sanoo.

Pipsa Hurmerinta

TV-kokki, juontaja, ruokablogisti ja -kirjailija Pipsa Hurmerinta on varsinainen keittiön moniosaaja. TV-töiden ja kirjoittamisen ohella Pipsa ehtii myös pyörittää omaa catering-yritystä.

– Kokkisotaan lähteminen aiheuttaa minussa pieniä kauhunväristyksiä. Se on itselleni tietynlainen tulikoe, koska en ole ravintolassa töissä ja lähden siinä mielessä liikkeelle eri asetelmasta kuin muut kokit. Mutta uskon silti tietenkin omaan osaamiseeni tiukassa paikassa. Ruokaa ei pidä vetää överiksi tai hifistellä liikaa, jos ruoka on hyvää niin se on hyvää, kertoo Hurmerinta.

Antto Melasniemi

Antto Melasniemi toimii ravintoloitsijana ja luovana johtajana mm. Ateljé Finnessä, Kuurnassa, Putte’s Barissa ja KOM-teatterin ravintolassa. Mittavalta meriittilistalta löytyy myös suuren suosion saanut pop-up-ravintola Lontoossa.

– Seurasin aikoinaan alkuperäistä Kokkisotaa ja erityisesti Helena Puolakka oli itselle eräänlainen innoittaja. Kokkisodassa kiehtoi se, että kokit eivät olleet pelkästään julkkiskokkeja vaan myös kivenkovia ammattilaisia. On suuri kunnia päästä tekemään uutta Kokkisotaa, kertoo Melasniemi.

Tommi Tuominen

Televisiostakin tuttu Tommi Tuominen on Michelin-ravintola Demon keittiömestari ja omistaja. Ylistetty ja palkittu mies häärii oman ravintolansa lisäksi omistajana myös Groteskissa ja Finnjävelissä

– Alkuperäinen Kokkisota herättää paljonkin muistoja, sitä tuli katsottua aikoinaan paljon. Olin tuolloin juuri valmistunut kokiksi ja itselläni oli sellainen vähän suodattamaton, nuoren miehen arvosteleva katse. Tuli fiilis, että tekisin itse paremmin tai toisella tavalla. Nythän se sitten nähdään, Tuominen heittää.

Serko Rantanen

Serko Rantanen toimii BW Restaurantsin keittiömestarina ja vastaa Farangin, Gaijinin, Boulevard Socialin ja Brondan toiminnasta. Lapsesta saakka keittiössä häärinyt Serko on myös juuri julkaissut kirjan isien kokkaamisesta.

– Alkuperäinen Kokkisota herättää minussa paljonkin muistoja. Olemme Teemun kanssa juuri sitä sukupolvea, joka on kasvanut Kokkisodan parissa. Muistan kun sitä seurattiin ja jengi lähti sen takia kokkikouluun. Nyt olen luonnollisesti todella innoissani siitä, että saan olla mukana! Myös Sikke on yksi syy siihen, miksi olen niin innoissani tästä, Rantanen paljastaa. 

Kokkisota keväällä 2017 MTV3-kanavalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja