Mainos

Hillary Clinton löi vaalirahan keruuennätykset

Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton on haalinut kasaan vaalirahaa jo muhkeat 19,5 miljoonaa euroa. Ex-presidentti Bill Clinton on osallistunut aktiivisesti keräykseen.

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton on ainakin rahan puolesta vahvoilla. Hän on rikkonut kaikki aikaisemmat varainkeräysennätykset.

Clinton ja hänen tukijoukkonsa ovat haalineet kasaan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana jo lähes 19,5 miljoonaa euroa. Clinton oli myös siirtänyt 7,5 miljoonaa euroa presidenttivaalikassaansa viime syksyn senaattorivaalikassasta. Koossa oleva summa on kaikkien aikojen ennätys.

-Olemme täysin yllättyneitä ja kiitollisia siitä historiallisesta tuesta, jota olemme saaneet tämän neljänneksen aikana, Patti Solis Doyle, Clintonin kampanjajohtaja hehkutti medialle.

Toinen demokraattien ehdokkaaksi pyrkivä, John Edwards, on saanut kasaan alkuvuoden aikana 10,5 miljoonaa euroa. Demokraateista Barack Obama ei ole vielä ilmoittanut omia lukujaan. Kaikkien ehdokkaiden on ilmoitettava lukunsa huhtikuun 15. päivään mennessä.

Bill Clinton keräysapuna

Clinton ei ole vielä ilmoittanut, kuinka suuri osa hänen vaalirahoistaan kulutetaan esivaaliin ja kuinka suuri osuus säästetään varsinaiseen vaaliin, jos hänet valitaan puolueen ehdokkaaksi.

Aiemmat ensimmäisten vuosineljännesten keräysennätykset tuntuvat varsin kesyiltä. Demokraattien Al Gore keräsi vuonna 1999 vastaavana ajanjaksona 6,6 miljoonaa euroa ja republikaanien Phil Gramm vuonna 1995 lähes saman summan, 6,5 miljoonaa.

Yksi Hillary Clintonin rahankeräyksen onnistumisen salaisuuksista on aviomies, ex-presidentti Bill Clinton, joka on osallistunut aktiivisesti keräykseen. Hillary Clinton tavoitteena on saada kokoon kaikkiaan noin 75 miljoonaa ennen varsinaisen esivaalitaistelun alkua ensi vuoden alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.