Mainos

Hilkka Ahteen tueksi puuhataan mielenosoitusta

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n erottaman viestintäpäällikön Hilkka Ahteen tueksi puuhataan mielenosoitusta. Sitä järjestää AKT:n valtuuston jyväskyläläinen jäsen Hakaniemen torille parin viikon päästä.

– Olen äärimmäisen surullinen, pettynyt ja raivoissani. Tämä on yhden ihmisen - Timo Rädyn - show, joka on pilannut koko ammattiliiton maineen ja joka murtaa ammattiyhdistysliikkeen uskottavuutta työntekijöiden silmissä, Jyväskylän ja ympäristön linja-autohenkilökunta ry:n puheenjohtaja Jukka Hämäläinen kertoo perusteluksi mielenosoituksen järjestämiseksi.

Mielenosoitus on tarkoitus järjestää Hakaniemen torilla torstaina 15.3. Samaan aikaan torin laidalla AKT:n tiloissa kokoontuu AKT:n hallituksen sääntömääräinen kokous. Eilen AKT:n hallitus irtisanoi Hilkka Ahteen.

Väkeä mielenosoitukseen on tarkoitus kerätä muunmuassa Facebookissa. Mielenosoituksen teema on Hilkka Ahteen tukemisen lisäksi ylipäänsä taistelu oikeudenmukaisen työelämän puolesta.

– Nyt AKT toimii täysin päin vastoin kuin ay-liikkeen pitäisi toimia, Hämäläinen jatkaa.

Uusi kiista: Kuka maksaa viulut?

Hämäläinen myös tietää, että Ahteen irtisanominen voi tulla liitolle myös taloudellisesti kalliiksi.

– Jos erottamisesta tulee taloudellisia sanktioita, niitä ei makseta jäsenistön maksamista jäsenmaksuista eikä ylipäätänsä liiton kassasta. Tietojeni mukaan kahdeksan hallituksen jäsentä jätti Ahteen erottamiseen eriävän mielipiteensä, he halusivat sanoutua myös juridisesti ja taloudellisesti irti tästä. Ahteen erottamisesta päättäneet maksakoot omasta pussistaan!

Hämäläinen kiistää, että AKT:ssa olisi menossa huonon työilmapiirin ja kyykyttämisen lisäksi myös valtataistelu ahtaajien ja automiesten kesken.

– Olen arvostellut ahtaajia muissa asioissa, mutta tässä asiassa on vain jako Rätyä kannattaviin ja Rädyn kanssa eri mieltä oleviin. Me, jotka olemme Rädyn kanssa eri mieltä, pidämme tätä pöyristyttävänä tapauksena, Hämäläinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.