Hiljattain eronnut Kelly Kalonji oppi parisuhteen päättymisen myötä tärkeän asian: "Olen kokenut paljon"

Tällaista on nykymissin arki: Suorassa lähetyksessä Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju 8:32
Tällaista on nykymissin arki: Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun entinen järjestäjä Rosanna Kulju vierailivat MTV Uutiset Livessä vuonna 2019

Parisuhteen päättyminen opetti Kelly Kalonjille tärkeän seikan.

Vuoden 2013 Miss Helsinki ja tosi-tv-tähti Kelly Kalonji kertoi MTV Uutisille kuulumisiaan Kauppatorin Laiturin kesäterassin avajaisissa. Nainen huhkii parhaillaan hänen ja Obi-West Utchaychukwun perustaman The Miss Afro Diaspora Finland -missikilpailun parissa.

Vuosi sitten perustettu kilpailu on Suomen ensimmäinen afrikkalaistaustaisille naisille suunnattu kauneuskilpailu. Missitaustan omaava Kalonji kertoi saaneensa ajatuksen kilpailuun haluttuaan tehdä jotain erilaista, kuin mitä Suomessa on aikaisemmin nähty.

– Päätettiin yhdessä Obi-West Utchaychukwun kanssa perustaa kauneuskilpailu jossa afrikkalaistaustaiset naiset saisivat mahdollisuuden näyttää mistä heidät on tehty. Suomessa ei ole paljoa ulkomaalaisia ja etnistaustaisia (missejä). Halusin kehittää kisan, jossa he eivät tuntisi oloaan erilaiseksi ja voisivat näyttää vahvuutensa, hän sanoi.

Kalonji kertoi, ettei missikisan järjestäminen ole niin yksinkertaista, kuin joku voisi ehkä luulla. Kyseessä on naisen mukaan pitkäkestoinen ja raskas projekti.

– Pitää olla kova nahka, että pystyy rakentamaan jotain tuollaista, hän totesi.

Itse Miss Helsinki -kisan voittanut ja kyseisen kisan tuomaristossa istunut Kalonji kertoi missikisoissa karttuneen kokemuksen olevan hänelle eduksi omaa kisaa järjestäessä.

– Tiedän, mitä haemme, tiedän, mitä se työ vaatii ja että siinä on hyvät ja huonot puolensa. Osaan olla neuvonantaja ja mentori. En ole vaan manageri, vaan myös ystävä, hän totesi.

Edessä siintää sinkkukesä

Kalonji kertoi kesän kuluvan suurilta osin töiden, kisan ja sen valmistelun parissa. Naisella on edessään sinkkukesä.

– Ei ole juhannusheilaa ainakaan, hän nauroi.

Kalonji erosi hiljattain yli vuoden kestäneestä parisuhteestaan. Hän kertoi käsitelleensä eroa ja menevänsä tällä hetkellä päivä kerrallaan eteenpäin. Ero opetti naiselle itsensä rakastamisen tärkeyden ja sen, ettei itseään tule menettää.

– Haluan rakastaa itseäni enemmän kuin rakastin eilen, ja arvostaa itseäni enemmän kuin arvostin eilen. Haluan arvostaa myös elämää, hän sanoi.

– Jotkut suhteet eivät aina onnistu, mutta se on elämää, hän jatkoi.

Kalonji totesi, ettei hänellä ole kiire palata deittailun pariin. Tällä hetkellä keskittyminen on suurilta osin The Miss Afro Diaspora Finland -kisassa, töissä, ystävissä ja pikkusiskon häämöttävissä kihlajaisissa.

Ennen kaikkea nainen kertoi haluavansa keskittyä yksinkertaisesti elämään.

– Olen kokenut paljon. Olen menettänyt ystävän, olen menettänyt siskoni. Otan elämän tosi tosissani, enkä ota mitään itsestään selvänä.

Lue myös:

    Uusimmat