Mainos

Hiljainen hetki Kalajoen ulosajossa kuolleiden nuorten koululla – oppilaat halusivat jakaa tuntemuksiaan toistensa kanssa: "Selvästi sitä tarvetta on"

2:28

Kuolonkolarissa menehtyneiden nuorten koulussa pidettiin tänään hiljainen hetki. Oppilaat ottivat tarjotun avun hyvin vastaan.

Kolme nuorta menehtyi ja yksi loukkaantui Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla sattuneessa ulosajossa lauantaina aamuyöllä. Loukkaantunut nuori sekä kaksi menehtynyneistä nuorista olivat Kalajoen koulutuskeskus Jedun oppilaita.

Video: "Tosi erilainen maanantaiaamu", toteaa Kalajoen yksikön koulutusjohtaja Esa Siirilä.

Tunnelmat koulutuskeskuksella olivat maanantaina murheelliset. Kalajoen yksikön koulutusjohtaja Esa Siirilä kuitenkin kuvailee, että oppilaat ovat ottaneet avun hyvin vastaan.

– Selvästi sitä tarvetta on. Tänä päivänä nuorten yhteisöllisyys on kyllä vahva, ja nuoret haluavat vahvasti jakaa toistensa kanssa näitä tuntemuksia, Siirilä kertoo.

Hiljainen hetki ja keskusteluapua oppilaille

Henkilöstö aloitti kouluaamunsa hiljaisella hetkellä. Oppilaat saivat keskusteluapua heti kouluun saavuttuaan. Puolen päivän aikaan järjestettiin yhteinen hiljainen hetki kuolleiden nuorten muistolle. Tähän tilaisuuteen osallistui myös Kalajoen seurakunnan kirkkoherra.

– Koulussa pyritään nyt siihen, että aikuiset ovat läsnä ja nuorille annetaan kriisiapua, Kalajoen seurakunnan kirkkoherra Kari Lauri kertoi aiemmin MTV:lle.

"Pysyttäisiin niistä keskusteluista poissa"

Koulun oppilaat ovat saaneet tukea sekä seurakunnalta että kaupungilta. Siirilä toivookin, että oppilaat keskustelisivat vaikeasta asiasta koululla, sillä sosiaalisessa mediassa asiat paisuvat usein mittasuhteistaan.

– Toivoisin, että pysyttäisiin niistä keskusteluista poissa ja juteltaisiin täällä kavereiden ja asiantuntijoiden kanssa. Pysyttäisiin faktoissa ja muistettaisiin, että tällä hetkellä se suurin suru on siellä omaisilla, Siirilä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja