Hiihtolomalaiset peruivat ja taas vahvistivat varauksiaan – epävarmuus turhauttaa yrittäjää: "On aiheuttanut ristiriitaa ja huolta"

1:57
Etelän hiihtolomalaisten pelätään olevan viruslinko, joka levittää koronaa ja sen muuntuneita muotoja pohjoiseen

Hiihtolomamatkoja on peruttu vain vähän ristiriitaisista koronaohjeista huolimatta.

Hiihtolomaviikot ovat käynnistyneet rinnekeskuksissa vilkkaasti. Osa pohjoisen keskuksista on päässyt kotimaisten matkailijoiden voimin jopa lähelle normaalivuosia.

Pahentuneesta koronatilanteesta huolimatta matkoja on peruttu vain vähän. Muun muassa Suomen eteläisimmän tunturin Iso-Syötteen rinteissä nautittiin maanantaina aurinkoisesta talvipäivästä.

Laskettelukeskuksen koronarajoitukset ja ohjeet saavat lomalaisilta kehuja.

– Turvavälit on ainakin kunnossa ja huomaa, että ihmiset ovat alkaneet käyttämään maskeja täällä vähän pohjoisemmassakin. Se on mukavan positiivinen asia nähdä, Niklas Tikka kertoo MTV Uutisille.

Vaikka matkoja ei juurikaan peruttu, moni on halunnut muokata suunnitelmiaan turvallisemmaksi. Varovaisuus heijastuu muun muassa rinnepalveluiden käyttöön.

– Olemme yleensä syöneet päiväsaikaan rinneravintoloissa ja illalla sitten itse tehty ruokaa, mutta nyt kaikki ruoka tehdään mökissä, Nina Riihimaa kuvailee.

Osa lomailijoista myöntää pelkäävänsä hiihtolomista aiheutuvia seurauksia.

– Kyllä sitä miettii. Luulen, että hinta maksetaan tässä muutaman viikon päästä, Antti Häggman kertoo.

Peruutuksia ja vahvistuksia

Epävarmuus ja viranomaisten ristiriitaisiksi koetut ohjeet näkyvät myös siinä, että hiihtolomia koskevia varauksia on peruttu ja pian taas vahvistettu uudelleen.

Ilmiö on aiheuttanut turhautumista muun muassa hotelliyrittäjien keskuudessa.

– Kyllähän se on aiheuttanut ristiriitaa ja huolta. Hankala tulkita, mitä meidän pitäisi tehdä, Hotelli Iso-Syötteen toimitusjohtaja Juha Kuukasjärvi kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja