Hiihdon dopingjupakan käsittely alkamassa - salausvaatimus ei mennyt läpi

STT:n dopingjuttuun liittyvä esitutkinta-aineisto tulee julkiseksi. Myös asian oikeuskäsittely on julkista. Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta hetki sitten.

Entisen hiihtovaikuttajan Antti Leppävuoren puolustus vaati jutun asiakirjoja ja istuntoja salaisiksi tuomion antamiseen asti.

Taustalla oli huoli siitä, ettei oikeudenkäynnistä tule oikeudenmukaista, koska asianomistajana on uutistoimisto STT, jonka omistavat suuret mediatalot. Leppävuoren avustajan mukaan uutisointi asian tiimoilta on ollut kymmenen vuotta yksipuolista. Lisäksi hänen mukaansa medialle on jo vuodettu salaista materiaalia. Hän suhtautui myös nihkeästi MTV3:n haastattelupyyntöön, koska se on yksi STT:n omistajista.

Muiden epäiltyjen puolustukset eivät yhtyneet salaamisvaatimukseen, vaan jättivät asian käräjäoikeuden harkittavaksi.

Syyttäjien mielestä salaamiselle ei ole perusteluja. STT:n ja sen entisten työntekijöiden avustaja oli samaa mieltä.

Dopingjutun käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tänään aamupäivällä valmisteluistunnolla. Syyttäjä vaatii syytetyille ehdollista vankeutta.

Törkeästä petoksesta syytetään ex-hiihtäjä Jari Räsästä sekä entisiä Hiihtoliiton johtohahmoja: lajipäällikkö Pekka Vähäsöyrinkiä, lajijohtaja Antti Leppävuorta ja toimitusjohtaja Jari Piiraista. Heidän epäillään valehdelleen STT:n dopingoikeudenkäynnissä, jossa he vakuuttivat tietämättömyyttään dopingin käytöstä.

Kaikki epäillyt kiistävät syytteet tiukasti.

MTV3.fi seuraa oikeudenkäynnin etenemistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat