HIFK-sankari naurahti helpottuneena – alkukauden trendi kääntyi

HIFK:n avainhyökkääjiin kuuluva Joonas Rask oli omiensa sankari, kun IFK haki 4-3-vierasvoiton JYPin luota Jyväskylästä. Rask oli osaltaan kääntämässä IFK:n alkukauden trendiä.

Niin harjoituspeleissä kuin varsinkin CHL:ssä puolustajat olivat vastanneet IFK:n riveissä tehoilusta. Hyökkääjien hanat olivat olleet vielä ruosteessa.

Perjantaina vaakakuppi kääntyi. IFK:n neljästä maalista kolme tuli hyökkääjän lavasta. Jatkoajalla voittomaalin tehneen Raskin mielestä kehityssuunta on täysin oikea.

– Toki tänään (Ville) Varakas avasi maalihanat hirmuisella viivapommilla. Onneksi myös hyökkääjät tekivät maaleja – se on meidän tehtävämme, Rask naurahti helpottuneena.

JYP johti ottelua parhaimmillaan jo 3-1. IFK kiri kuitenkin rinnalle kolmannen erän lopulla tulleiden Erik Thorellin ja Iikka Kangasniemen maaleilla.

– Vastustaja hölläsi, eikä yrittänyt hyökätä niin paljoa. He keskittyivät vain puolustamaan, Rask analysoi kolmannen erän käännettä.

Jatkoajalla Raskin voittomaalia tarkisteltiin videolta. Syntynyttä osumaa epäiltiin potkumaaliksi.

– En yrittänyt potkaista, Rask sanoi suoraan.

Osuma hyväksyttiin ja IFK aloitti kauden voitolla.

– Tällaiset nousut kasvattavat joukkuetta. Vaikka välillä olisi vaikeaa, niin tiedämme sen, että pystymme nousemaan takaa ohi, Rask mietti tyytyväisenä.

Lue myös:

    Uusimmat