HIFK-pesti tutulle kasvolle – nähtiin pelaajauralla myös Leijonissa

Ville Viitaluoma palaa Helsingin IFK:hon seuran alle 20-vuotiaiden jääkiekkojoukkueen uutena päävalmentajana.

Viitaluoman oli määrä valmentaa tamperelaista Mestis-seura Kooveeta. Seura julkisti talvella Viitaluoman solmineen päävalmentajasopimuksen kausista 2024–26, mutta kun se ei saanut Mestis-lisenssiä ja Koovee Hockey Oy hakeutui konkurssiin, Viitaluomalta lähti työ alta.

Viitaluoma on aiemmin valmentanut HPK:n junioreita vuodesta 2019 eteenpäin. Viime kaudella hän toimi seuran U20-SM-sarjajoukkueen päävalmentajana.

Nyt Viitaluomasta tulee HIFK:n U20-SM-sarjajoukkueen pääluotsi.

– Minulla on pitkään ollut unelma päästä takaisin HIFK:hon. Täältä on paljon muistoja, ihmisistä pidetään hyvää huolta, enkä voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Valmennusfilosofiani ydin on laadukkaan arjen rakentamisessa. Yksittäisen pelaajan kehittäminen tapahtuu nimenomaan kovan työnteon kautta. Matsitulokset kertovat sitten myöhemmin missä mennään, Viitaluoma kommentoi tiedotteessa.

Viitaluoma edusti pelaajaurallaan HIFK:ta jo juniorina ja sittemmin myös edustusjoukkueessa. Hän voitti HIFK:ssa miesten SM-pronssia vuonna 2004. Hyökkääjänä pelannut Viitaluoma saavutti SM-liigassa lisäksi kaksi hopeaa, yhden Bluesissa ja yhden HPK:ssa.

Viitaluoma edusti pelaajana Leijonia yksissä MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat