Ville Nieminen palaa Tapparaan

Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen toimii ensi kaudella Tapparan U20-joukkueen päävalmentajana.

– Mahtava tunne, että on tullut valituksi Tapparan U20-joukkueen valmentajaksi. Pääsee takaisin omiensa joukkoon, Nieminen tunnelmoi.

Nieminen, 46, toimi sekä viime että tällä kaudella SM-liigajoukkue JYPin apuvalmentajana. Hän ja seuran päävalmentajana toiminut Jukka Rautakorpi saivat tylyt ja hyvin yllättävät potkut joulukuussa, kun JYP halusi "uudistaa linjaansa". JYP oli tuolloin Liigan pistekeskiarvossa kuudentena.

Nyt jyväskyläläisseura on sarjassa sijalla 13, eikä se hyvin todennäköisesti pelaa kevään pudotuspeleissä.

Mittavan pelaajauransa jälkeen Nieminen aloitti valmennustaipaleensa Keuruulla, kun hän toimi kaudella 2015–16 Mestis-seura KeuPa HT:n päävalmentajana. Sen jälkeen Nieminen oli kahden kauden ajan SM-liigajoukkue Mikkelin Jukureiden apuvalmentaja.

Sen jälkeen Nieminen ehti toimia puolentoista kauden ajan Lahden Pelicansin päävalmentajana.

Tämän jälkeen hän piipahti Ruotsissa, kun hän valmensi syksyllä 2020 Ruotsin Allsvenskanissa pelannutta MODOta.

Nieminen ponnisti pelaajana juuri Tapparan paidasta maailmalle. Hän pelasi urallaan yli 400 NHL-ottelua – voittaen Stanley Cupin Colorado Avalanchen paidassa kesällä 2001. Hän edusti edellisen kerran Tapparaa pelaajana vuosien 2012–14 välisenä aikana.

Valmentajana Nieminen oli kaudella 2021–22 Tapparan U13-joukkueen matkassa mukana.

– Se tuki, minkä sain sen vuoden aikana, auttoi minua kehittymään sekä valmentajana, opettavana valmentajana että kasvattajana. Samaan aikaan sain olla mukana seuran huippu-urheilun strategiatyössä, johon kuului U18- ja U20 -joukkueen valmennus. Koen, että kaikki se helpotti minua lähtemään mukaan Jukka Rautakorven JYP-projektiin, Nieminen sanoo.

Tapparan mukaan Niemisen ensi kauden valmennusryhmä julkaistaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat