Hieroja surmasi ex-naisystävänsä verisesti Espoossa – käräjät jatkuvat mielentilatutkimuksen jälkeen, MTV paikalla

Ex-naisystävänsä tappanut Harri Puhjo puhui oikeudessa niin hiljaa, että tuomari joutui puuttumaan kerta toisensa jälkeen –"Olen rauhallinen mies" 5:14
MTV raportoi aiemmin oikeudenkäynnin ensimmäisestä päivästä. Katso lähetys yltä.

Espoossa entisen naisystävänsä veitsellä surmannut urheiluhieroja Harri Puhjo on käynyt mielentilatutkimuksissa. Oikeudenkäynti jatkuu tänään. MTV Uutiset seuraa istuntoa paikan päällä.

Puhjo hyökkäsi entisen naisystävänsä kimppuun ja surmasi naisen yli 30 veitseniskulla Espoon Haukilahdessa viime vuoden helmikuussa. Henkirikos tapahtui naisen kotirapussa.

Mies oli tapahtumien aikaan lähestymiskiellossa ja vaani kotoaan lähdössä ollutta naista rappukäytävässä lähes puolentoista tunnin ajan.

Kun nainen tuli ulos asunnostaan, Puhjo surmasi naisen veitsellä. Nainen yritti paeta, mutta Puhjo seurasi perässä. Teko päättyi vasta kun naapuri löi miestä metallisella kävelykepillä selkään.

Ennen henkirikosta mies vainosi naista vajaan vuoden ajan. Hän muun muassa seuraili, uhkaili ja tarkkaili naista. Mies myös pommitti naista tekstiviesteillä vastausta saamatta.

Syyttäjä vaatii elinkautista

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta sekä muista rikoksista. Mies on myöntänyt tappaneensa naisen, mutta kiistää murha-rikosnimikkeen.

Käräjäoikeus katsoi aiemmin, että mies on syyllistynyt tahalliseen henkirikokseen. Se ei kuitenkaan ottanut vielä kantaa rikosnimikkeeseen tai rangaistukseen, vaan määräsi miehen mielentilatutkimukseen rikoksen luonteen takia.

Mielentilatutkimus on nyt valmistunut, ja käräjäoikeus jatkaa asian käsittelyä.

MTV Uutiset seuraa käräjäistuntoa paikan päällä Espoossa.

Lue myös:

    Uusimmat