Hidastuuko Suomen koronarokotustahti? THL:n Salminen ottaa kantaa pelättyyn arvioon

0:30
Katso myös video: Näin korona vaikuttaa kesän rientoihin: ”Sen voi hetkeksi unohtaa, mutta…”

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Mika Salminen kertoo MTV Uutisille, että Suomeen virtaa tulevina kuukausina hyvin paljon koronarokotteita.

Viime torstaina ennakoitiin, että Suomen rokotustahti voi hidastua, koska kesällä annetaan enemmän tehosterokotteita. Yhtenä syynä rokotustahdin hidastumiseen nähtiin myös kesällä maahan toimitettavat rokotemäärät, joita oli vielä vaikea arvioida.

Nyt tiedot tulevien kuukausien osalta ovat täsmentyneet, ja Salmisen mukaan Suomeen saatavien rokotteiden määrä kasvaa merkittävästi.

– Olemme saamassa tulevina kuukausina erityisen paljon rokotteita, enemmän kuin tässä kuussa on esimerkiksi (saatu). Sen (rokotteiden) pitäisi riittää syksyyn asti. Tilanne on aika hyvä, Salminen kommentoi MTV:n Uutisaamussa.

Rokotustahti on myös hyvä.

Lasten rokottamisaikataulu vielä auki

Eilen kerrottiin, että THL suosittelee sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotuksien aloittamista Suomessa.

12–15-vuotiaille voitaisiin THL:n mukaan antaa Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta, sillä se on ainoa koronarokote, jolla on tällä hetkellä myyntilupa 12 vuotta täyttäneiden rokottamiseen. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja