Hevosnaisen kauhun hetket: Ponini vietiin, eikä poliisi tehnyt mitään

Etelä-Suomessa asuva Mirja (nimi muutettu) joutui todelliseen paniikkiin viime kuussa, kun hän joutui taistelemaan hevostensa ja poniensa puolesta.

Hänen mukaansa poliisimies ja tämän nainen panttasivat yhdessä Mirjan poneja, eivätkä luovuttaneet suosiolla eläimiä Mirjalle.

Mirja vei omistamansa kaksi hevosta ja kaksi ponia viime vuoden joulukuussa Etelä-Suomessa sijaitsevalle tallille, jossa oli entuudestaan yksi hevonen. Tallinpitäjä lupasi huolehtia eläimistä maksua vastaan.

Mirja ilmoitti kuitenkin kesäkuussa, että hän oli saanut eläimilleen uuden tallipaikan, joka oli entistä lähempänä Mirjan kotia. Hän myös huomasi, että hevosten hoito ei ollut toivotunlaista Etelä-Suomessa sijaitsevalla tallipaikalla. Tässä vaiheessa tallinpitäjä ilmoitti, että Mirjan oli lähdettävä hevosten ja ponien kanssa heinäkuun loppuun mennessä.

– Lopulta minulta paloi käämi, kun huomasin, että hevoset makasivat läkähtyneinä tallissa. Ja olin itse pyytänyt, että hevoset otettaisiin sisälle hellevaroituksen aikana, mutta hän kieltäytyi tästä kokonaan. Minun toiveitani ja omien hevosteni tarpeiden tuntemusta ei arvostettu, Mirja kertoo.

Tästä tuohtuneena Mirja yritti ottaa yhteyttä tallinpitäjään, mutta tämä ei vastannut puhelimeen. Tilanne kärjistyi, kun Mirja lähti hakemaan kahta hevostaan tallilta pois uuteen paikkaan, koska asiat eivät toimineet niin kuin niistä oli sovittu.

– Poliisimies huusi minulle ja kahdelle ystävälleni parvekkeelta, ettemme astu askeltakaan tontille, ennen kuin maksan heinäkuun vuokran, Mirja muistelee.

Mirja sai siirrettyä hevoset uuteen paikkaan, jonka jälkeen hän soitti vielä tallinpitäjälle. Mirja sanoi, että hän voi vielä neuvotella heinäkuun vuokrasta, vaikka hän lähti tallilta jo kesäkuussa.

Missä ponini ovat?

Hevosten siirron jälkeen kaksi ponia jäi vielä tallille. Mirja kysyi poliisilta apua asiaan. Poliisi kertoi, että Mirja saisi hakea ponit ja tuhansien eurojen arvoisen omaisuuden tallilta.

– Poliisi kehotti soittamaan partion paikalle, jos ongelmia ilmenisi.

Kun Mirja meni ystävineen tallille seuraavana päivänä, hän ei nähnyt ponejaan missään.

– Tallin ovet oli lukittu, avaimet piilotettu ja ketään ei näkynyt missään. Tallinpitäjä kertoi puhelimessa minulle, että ponit ovat tallessa. Ja hän sanoi minulle, että on sanonut minulle ehdot (vuokranmaksu).

Poliisin toiminta kummastuttaa

Kun poneja ei näkynyt tallilla, Mirja soitti poliisille, että partio saapuisi paikalle. Poliisi saapui paikalle, mutta se totesi, ettei asia heille kuulunut.

– Palasimme taas tyhjin käsin poliisiasemalle, jossa pyysin paikalla käyneen partion ja heidän esimiehensä yhteystiedot. Soitin partion esimiehelle, joka sanoi, että minun oli maksettava se, mitä minulta vaadittiin. Hänen tietojensa mukaan kyseinen tapaus oli vain sopimuskiista, jonka takia poliisi ei ottanut kantaa asiaan.

– Poliisin toiminta oli todella ala-arvoista niin paikan päällä kuin puhelimessa. He eivät tehneet asialle mitään, vaikka ponini oli siepattu ja tavarani oli pantattu.

Lopulta asia järjestyi useiden päivien kuluessa, kun useat ulkopuoliset henkilöt olivat yhteydessä tallinpitäjään. Mirja sai tavaransa ja poninsa talteen.

Asia ei ole vielä kuitenkaan välttämättä loppuun käsitelty.

– Minun nenäni edessä on vielä 750 euron lasku heinäkuulta ja 60 euron lasku kesäkuulta. Siinä vaiheessa, kun minun tuleminen tallille kielletään, niin olen tulkinnut heidän purkaneen tämän sopimuksen siihen paikkaan. Harkitsen tekeväni myös kantelun poliisin toiminnasta, Mirja kertoo.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut asiaa tutkinutta poliisia eikä tallin omistanutta naista kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat