Hetemäen jälleenrakennustyöryhmän raportti: "On varauduttava, että kriisi pitkittyy ja vaikeutuu"

Tällainen on Hetemäen raportin anti 5:57
Video: Tällainen on Hetemäen raportin anti

Valtioneuvoston linnassa järjestettiin tiedotustilaisuus kansliapäällikkö Martti Hetemäen jälleenrakennustyöryhmän raportin toisesta osasta.

Hetemäen johtaman työryhmän raportin toinen osa on luovutettu tänään hallitukselle. 

Raportista oli kertomassa työryhmästä kansliapäällikkö Hetemäki ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila. Paikalla ovat myös kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt keskustelemassa koronakriisin jälkeisistä toimista.

Hetemäki totesi tilaisuudessa, että emme ole vielä siinä tilanteessa, jossa koronavirus olisi voitettu. Hetemäen mukaan välillä on kuitenkin hyvä katsoa yleisempiäkin asioita.

– Ennen muuta on varauduttava, että kriisi pitkittyy ja vaikeutuu. Voi olla että olemme vasta kriisin alkuvaiheessa, Hetemäki varoittuu,

Hetemäki toteaa, että Suomen väestön ikärakenne on vaikea jopa muihin pohjoismaihin verrattuna. 70 vuotta täyttäneiden ihmisten osuus väestöstä on suurempi kuin muissa Pohjhoismaissa.

Suomen jo muutenkin hankala velkaantumistilanne on saanut lisähaasteita koronakriisin takia.

Hetemäki pohtii, että tilanteessa voidaan edetä menoleikkauksilla ja veronkorotuksilla tai rakenteellisilla uudistuksilla. Työllisyyttä pitäisi nostaa merkittävästi verrattuna kriisiä edeltäneeseen tilanteeseen. Hetemäki nostaa kysymyksen, onko työllisyysasteen merkittävä korottaminen realistista.

Varhila kommentoi, että kansakuntana Suomi on kuitenkin selviytynyt loistavasti viruksen aiheuttamasta stressitestistä.

Lue myös:

    Uusimmat