Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn perheen uuden kodin karu tausta – entisenä omistajana venäläinen oligarkki, jonka syytetään uhanneen ex-vaimoaan aseella

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Harry ja Meghan ostivat uuden kotinsa Santa Barbarasta venäläiseltä liikemieheltä Sergey Grishiniltä, joka on keskellä kiivasta oikeustaistelua entisen vaimonsa kanssa. 

Hiljattain uutisoitiin, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan muuttivat kaikessa hiljaisuudessa vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa uuteen kotiin, jonka herttuapari osti Santa Barbaran kaupungista, Kaliforniasta. Herttuaperheen uusi koti sijaitsee huippujulkkiksia vilisevällä tarkasti varjellulla yksityisellä alueella, jossa heidän naapureinaan ovat muun muassa Oprah Winfrey sekä Ellen DeGeneres

Julkisten asiakirjojen mukaan Harry ja Meghan ostivat uuden, ylellisen, noin 12 miljoonan euron arvoisen kotinsa osakeyhtiöltä, jonka osaomistajana on venäläinen liikemies Sergey Grishin. Harryn ja Meghanin ostaman talon Grishin osti vuonna 2009, kertoo VarietyMirrorin mukaan Grishin on omistanut aikoinaan myös toisen alueella sijaitsevan hulppean talon, jota käytettiin Scarfacen kartanona vuoden 1983 elokuvassa Scarface – arpinaama.

Tällä hetkellä Grishin on keskellä kiivasta oikeustaistelua entisen vaimonsa Anna Fedoseevan kanssa. 

The Sunin mukaan Grishin ja Fedoseeva menivät naimisiin maaliskuussa 2017 tavattuaan toisensa Venäjällä. Nyt Grishin väittää Kaliforniassa nostetun syytteen mukaan, että hänen vaimonsa oli kaksikon avioliiton ajan suhteessa toisen naisen, Jennifer Sulkessin kanssa, ja että kaksikko olisi yrittänyt huijata mieheltä miljoonia dollareita. Syytteen mukaan Fedoseeva ja Sulkess olisivat aloittaneet suhteensa sekä petosyrityksensä vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Fedoseeva oli mennyt naimisiin Grishinin kanssa, rahoittaakseen ylellisen elämäntyylinsä. 

Sulkess on julkaissut asiasta oman lausuntonsa, jonka mukaan hän ja Fedoseeva kiistävät Grishinin esittämät syytteet. Sen sijaan Sulkessin mukaan Grishin on itse käyttänyt vaurauttaan saadakseen oikeusjärjestelmän kääntymään syytettyä kaksikkoa vastaan. 

Oikeuden asiakirjojen mukaan Grishin olisi lähettänyt vaimolleen Fedoseevalle sekä Sulkessille useita tappouhkauksia ja väkivaltaisia sekä pornograafisia kuvia teksti- sekä videoviestien kautta. Asiakirjojen mukaan Grishin olisi myös lähettänyt vaimolleen viestin, jossa hän kertoi, että hänellä on ase valmiina vaimoaan varten. 

– Kaikki tapahtuu Four Seasonsissa, bulevardilla, päiväsaikaan kun on runsaasti valoa. Erikoisluoteja, jotta he hautaavat sinut suljetussa arkussa, kylmäävässä viestissä luki oikeuden domukenttien mukaan. 

Grishiniä syytetään oikeuden dokumenttien mukaan myös siitä, että hän olisi uhannut tappaa vaimonsa pidellen hänen päätään vasten asetta, jossa oli äänenvaimennin, sekä pakottaen tämän riisuutumaan osoittaessaan häntä aseella. Tämän jälkeen asiakirjojen mukaan Grishin olisi lyönyt vaimoaan kasvoihin, mikä oli aiheuttanut useiden hampaiden murtumisen. Tilanteen jälkeen dokumenttien mukaan Grishin olisi lähettänyt tekstiviestin Sulkessille kertoen, ettei hänen vaimonsa "ole kaunis enää" ja että tältä "puuttuu hieman hampaita". 

Lisäksi oikeudessa esitettyjen väitteiden mukaan Grishin olisi uhannut vaimonsa äidille lähettämissään ääniviesteissä palkkaavansa palkkamurhaajan "hoitelemaan" 16 ihmistä. Asiakirjojen mukaan liikemies olisi myös saanut Fedoseevan pidätettyä ja pysymään vangittuna Venäjällä väärennetyin perustein kymmenen päivän ajan. Oikeustietojen mukaan venäläiset viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan tapauksen suhteen. 

Grishin on kiistänyt kaikki syytteet tiedottajansa kautta. Kummatkin osapuolet ovat syyttäneet toisiaan valehtelusta ja toistensa mustamaalaamisesta. 

Sulkess puolestaan on kertonut olevansa ihmeissään uutisoinnista, jonka mukaan Meghan ja Harry ostivat Grishinin omistaman talon "kaikessa hiljaisuudessa". 

– Yrittäisin myös pysytellä hiljaa, jos olisin ostanut talon venäläiseltä oligarkilta, joka on ollut oikeudessa siitä, että on terrorisoinut vaimoaan aseen kanssa. Hän on hirviö, Sulkess on kommentoinut asiaa Daily Mailille.

– Selvästi neuvonantajat, joita heillä on, eivät ole olleet millään tavalla huolellisia. 

Entinen sisäministeriön ministeri, nykyinen kuninkaalliskirjailija Norman Baker on antamassaan haastattelussa neuvonut herttuaparia tarkistamaan talokauppojensa yhteydessä tehdyn sopimuksen erittäin tarkkaan. 

– Jos teet bisnestä tällaisten ihmisten kanssa, on sinun oltava erittäin varovainen. 

Kuninkaallisasiantuntija Dickie Arbiterin mukaan puolestaan Meghan ja Harry ovat nykyään vapaat tekemään itsenäisesti päätöksensä sen suhteen, missä, millaisessa ja kenen omistuksessa olleessa talossa he asuvat. Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään ja velvollisuuksistaan maalis-huhtikuun vaihteessa 2020. 

– He eivät ole enää kuninkaallisperheen työtä tekeviä jäseniä. Heidän pitäisi olla taloudellisesti itsenäisiä, joten se mitä he tekevät on nyt täysin heistä itsestään kiinni. 

Daily Mailin mukaan myös Fedoseeva on kritisoinut Harrya ja Meghania ostopäätöksestään sekä syyttänyt paria kaksinaismoralismista.

– Meghan taistelee naisten oikeuksien puolesta. Mutta minun tapauksessani se tarkoittaa vain elossa pysymistä. Ei ole viisasta heiltä olla tekemisissä hänen tai kenenkään häneen kytköksissä olevan kanssa, Fedoseeva on kommentoinut. 

Herttuapari ei ole kommentoinut toistaseksi talokauppojaan julkisesti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja