Meghan ja Harry jättävät kuninkaalliset tehtävät – näin paljon herttuapari voi päätöksensä ansiosta netota

0:56
Harry ja Meghan ilmoittivat vetäytyvänsä kuninkaallisista tehtävistään

Sussexin herttuapari pudotti keskiviikkona todellisen uutispommin ilmoittamalla Instagram-tilillään vetäytyvänsä taka-alalle kuninkaallisista tehtävistään ja tavoittelevansa "taloudellista riippumattomuutta".

Prinssi Harry ja herttuatarMeghan kertoivat keskiviikkona Instagramissa aikovansa jatkossa tehdä töitä tullakseen "taloudellisesti riippumattomiksi" brittihovista. He vihjasivat myös aikovansa keskittyä hyvätekeväisyystyöhön.

Käytännössä herttuaparin ilmoitus tarkoittaa sitä, että herttuapari luopuu kuninkaallisista edustustehtävistään. Kuninkaallisen perheen jäsenille maksetaan palkkio edustustehtävien perusteella ja tehtävien määrästä on pidetty tiukkaa kirjanpitoa.

STT:n mukaan esimerkiksi 93-vuotias kuningatar Elisabet ahkeroi viime vuonna 67 edustustehtävää korkeasta iästään huolimatta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että rahahanat menisivät kokonaan kiinni, sillä kuninkaallisen perheen jäseninä Harry ja Meghan saavat edelleen rahaa prinssi Charlesille jyvitetystä potista, kertoo Mirror.

Daily Mail puolestaan arvioi, että parilla on olemassa jopa 45 miljoonan dollarin pesä muna, vaikka herttuapari ei ole tähän asti saanut tehdä palkkatyötä. Näin ollen heillä ei ole ollut palkkatuloja esimerkiksi hyväntekeväisyyteen liittyvistä tehtävistään.

Vaikka pesämuna on suuri, nousi ilmoille silti kysymys siitä, kuinka herttuapari aikoo jatkossa rahoittaa elämänsä.

Daily Mailin haastattelemat asiantuntijat arvelevat, ettei pariskunta ole suinkaan pelkän pesämunansa varassa, vaan pystyy näkyvän asemansa ansiosta nettoamaan valtavat määrät rahaa.

– Heidän mahdollisuutensa tienata niin yksilöinä kuin pariskuntana on rajaton, totesi newyorkilaisen PR-toimiston johtaja Ronn Torossian lehdelle, jonka mukaan erilaisten sopimusten arvo voi nousta jopa kahdeksan- tai yhdeksännumeroisiin summiin.

Nimettömänä Daily Mailille puhunut brändäyksen ja sosiaalisen median asiantuntija uskoo, että Harry ja Meghan seuraavat Barack ja Michelle Obaman esimerkkiä. Obamat ovat perustaneet hyväntekeväisyysrahaston, tuottaneet dokumentteja ja tehneet Spotifyn kanssa diilin podcastista.

– He tulevat ehdottomasti seuraamaan Michellen ja Barackin jalanjälkiä ja se tulee onnistumaan, koska ihmiset ovat äärettömän kiinnostuneita heistä.

Lehti huomauttaa, että Obamat kuuluvat herttuaparin lähipiiriin siinä missä Hillary ja Bill Clinton sekä liuta muita maailmalla tunnettuja nimiä. Myös hyvien suhteiden ennakoidaan auttavan omaisuuden kartuttamisessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja