Herrat, nyt tarkkana! Tämä kohtelias tapa loukkaa miestä

Miehen naiselle avaamaa ovea pidetään merkkinä herrasmiesmäisestä kohteliaisuudesta. Miehen miehelle avaama ovi – se onkin sitten toinen juttu, tutkimus väittää.

Oven avaaminen toiselle ihmiselle vaikuttaa harmittomalta ja hyvätapaiselta eleeltä. Näin se onkin silloin, kun mies avaa oven naiselle. Mutta yhdysvaltalaisyliopiston tekemästä tutkimuksesta kävi ilmi, että jos mies piti toiselle miehelle ovea auki, tunsi apua saanut mies itsetuntonsa saaneen kolahduksen.

Tutkimuksen mukaan sinänsä harmiton ele viittaa oven kanssa apua saaneen miehen näkökulmasta siihen, että tämä on avuton, haavoittuvainen sekä vähemmän maskuliininen.

Tutkimuksen tehneet psykologit suorittivat kokeensa siten, että miespuolinen tutkimusavustaja joko avasi oven joukolle miehiä ja naisia päästäen heidät ensin sisälle tai avasi viereisen oven vain itselleen jättäen ihmiset avaamaan itse oman ovensa. Tutkimuksen kohteeksi joutuneet vastasivat rakennukseen sisälle astuttuaan väitteisiin, joissa kartoitettiin heidän itsetuntoaan.

Miehillä, jotka saivat apua oven kanssa, näkyi vastauksissa alhaisempi usko omiin kykyihin ja omaan itsetuntoon kuin miehillä, jotka avasivat ovensa itse. Naisten kohdalla oven avaaminen tai avaamatta jättäminen ei näkynyt vastauksissa mitenkään.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja