Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti Magdalena Hain teos Sarvijumala

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon on tänä vuonna voittanut Magdalena Hain teos Sarvijumala. Voittajan valitsi muusikko Herra Ylppö. Ylppö tiivisti palkintojuhlan puheessaan kirjan ansiot kolmeen kirjaimeen.

- Jos minun pitäisi perustella valintani kolmella lauseella, niin en tarvitsisi kolmea lausetta. En tarvitse edes kolmea sanaa. Pystyn perustelemaan valintani kolmella kirjaimella: Imu!

– Tässä kirjassa on imua! Herra Ylppö kiteytti Maglena Hain voittajan.

Ylppö kehuu monitasoisen nuortenromaanin kieltä ja lauserakenteita sekä teemojen runsautta, muiden muassa vanhempainrakkauden pyyteettömyyttä, rasisminvastaisuutta ja myös kauhua.

Palkitsija toivoo, että kirjan tarinan saisi joskus nähdä japanilaisen animaation mestarin Hayao Miyazakin ohjaamana elokuvana.

Ehdolla olivat myös Jukka BehminIhmepoika Leon,  Anna Elina Isoaron ja Mira MalliuksenKaksi tätiä nimeltä Veera, Sanna IstonNäkymättömät, Meri & Aleksi KorpelanPeloton peltohiiri – Lumilabyrintti sekä Ted Forsströmin ja Åsa LucanderinSnällä Stella, sluta skällä!/Hissun kissun, Hilja!

Myös lukijaäänestyksen suosikki oli voittajateos Sarvijumala.

Lue myös:

    Uusimmat