Herra Ylppö: Kaurismäelle juhlat Kauppatorille

Muusikko Herra Ylppö on järjestämässä elokuvaohjaaja Aki Kaurismäelle kansanjuhlia Kauppatorilla ensi maanantaina, jos Kaurismäki palkitaan Cannesin elokuvajuhlilla ensi sunnuntaina.

– Jos Aki Kaurismäki palkitaan Cannesin elokuvajuhlilla, menen Kauppatorille juhlimaan. Itseni keskuudessa. Näin uhosin sosiaalisessa mediassa. Hyvin pian mukaan ilmoittautuivat myös kuvataiteilija Rakel Liekki, muusikko A.W. Yrjänä, koomikko Ismo Leikola, kehitysjohtaja Kikke Heikkinen, elokuvakultturiin moniottelija Eero Tammi ja elämänkerturini Teppo Vapaus sekä pari muuta hampuusia. Täten kutsun mukaamme koko Suomen kansan, ilmoittaa Herra Ylppö kutsun tiedotteessaan.

– Tämä ei ole kannanotto koskien Suomen jääkiekkohuumaa. Aki Kaurismäen mahdollinen voitto ansaitsisi juhlapäivän. Pelkkä kilpailusarjaan pääseminen on erittäin harvinaista. Suomessa tämä on jäänyt liian pienelle huomiolle, Herra Ylppö perustelee tiedotteessaan.

Herra Ylppö kutsuu kaikki tapaamiseen ensi maanantaina 23.5. klo 18 Havis Amanda -patsaalle.

– Mitään järjestettyä ohjelmaa ei ole. Kauppatorilta matka jatkuu Kaurismäen hengessä Karkkilaan Pub Pikkupässiin, jos huvittaa.

– Aki Kaurismäki on suuri humanisti. Hän on kansainvälisesti merkittävin suomalainen elokuvaohjaaja. Vaikka ei pitäisi hänen elokuvistaan on faktaa, että hän on luonut täysin omanlaisensa ja tunnistettavan tyylinsä, jota ihailevat monet elokuvan ystävät ja merkittävät ohjaajat ympäri maailmaa. Suomessa Akin arvostus kansan keskuudessa on vähäisempää. Euroopassa katsojaluvut ovat merkittävät. Itselleni Akin kuvakerronta ja verbaliikka ovat olleet suuri inspiraation lähde, sanoo Herra Ylppö.

Cannesin elokuvajuhlien palkinnot jaetaan ensi sunnuntaina.

– Mikään palkinto ei ole hopea. Kaikki palkinnot ovat merkittäviä. Siis tervetuloa juhlimaan jos palkinto tulee. Ja tuleehan se!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat