Henry Saaren ylipaino uhkasi terveyttä – teki yhden olennaisen muutoksen: "Elämä jatkuu sataprosenttisesti parempana"

Henry Saari sai Olet mitä syöt -ohjelmasta sysäyksen elämänmuutokseen.

Entinen aikuisviihdetähti Henry Saari lähti mukaan Olet mitä syöt -ohjelmaan saadakseen epäterveellisiksi lipsuneet elintapansa kuntoon. Saaren lähtötilanne oli huolestuttava. Painoa oli kertynyt muutamassa vuodessa kymmeniä kiloja, ja ylipaino uhkasi jo terveyttä.

Saari kuvaili ohjelmassa, että hänen oli vaikea seistä pitkiä aikoja ylipainon vuoksi. Tutkimuksissa paljastui myös matala-asteinen tulehdus, joka altistaa monille vakaville sairauksille.

Ohjelman myötä Saari alkoi liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Paino putosi kahdeksan viikon aikana 13 kiloa.

Saari kertoi MTV Uutisille syyskuussa, että uudet elintavat ovat pysyneet. Einekset ovat vaihtuneet kotiruokaan ja painoa on pudonnut jo reilut 15 kiloa.

Saaren mukaan olennainen muutos on ollut se, että hän on alkanut tehdä itse ruokaa, eikä enää korvaa aterioita leivällä. Hän on aiemmin urheillut ja syönyt terveellisesti, joten muutosten tekeminen ei ollut vaikeaa.

– Kun tilanne menee pahaksi, joskus siihen tarvitaan joku, joka potkii ylös, hän toteaa.

Saari aloitti liikunnan uimalla, ja pystyy nykyään käymään enemmän kuntosalilla ja kävelylenkeillä. Terveellisempien elintapojen ansiosta hän kertoo olevansa iloisempi ja jaksavansa paremmin elämän pieniä vastoinkäymisiä.

– Elämä jatkuu sataprosenttisesti parempana kuin silloin, kun oltiin lähtökuopissa. Ei ole mitään syytä miksi ei pystyisi liikkumaan, Saari toteaa.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat