Henriksson: Purran irtisanouduttava rasismista: "RKP:lle aivan ehdotonta"

Rasistista kieltä viljellyn "riikan" sanomiset syynissä – kestääkö hallitus? 21:59
MTV Uutiset Livessä syynättiin rasistista kieltä viljellyn "riikan" sanomisia yhdessä toimittaja Maria Nykäsen ja maineenhallinnan ja vaativan viestinnän asiantuntija Harri Saukkomaan kanssa.

Henriksson vaatii Purra irtisanoutumaan selväsanaisemmin rasismista.

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) vaatii perussuomalaisten puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Riikka Purraa irtisanoutumaan rasismista.

– En ole itse nähnyt missään sellaista kirjoitusta tai kannanottoa, että irtisanoutuu rasismista. Se olisi tässä nyt tärkeää riippumatta siitä, kuka on nimimerkki “riikan” takana, Henriksson sanoo MTV Uutisille.

Henrikssonin mukaan asia on RKP:lle ehdoton.

– Hallituksen kannalta tämä on varsin tärkeä ja keskeinen asia. Ja RKP:lle ja RKP:n eduskuntaryhmälle myös aivan ehdotonta. Emme hyväksy minkäänlaisten rasistista ajattelutapaa, ja jotta pääsisimme eteenpäin, olisi hyvä saataisiin selkeys myös tähän.

Purra kommentoi eilen Twitterissä kirjoittaneensa aiemmin elämässään asioita, joita hän ei enää kirjoittaisi. Purra kirjoitti myös, ettei hän hyväksy, eikä ole koskaan hyväksynyt minkäänlaista väkivaltaa. Purra ei ole toistaiseksi kommentoinut Henrikssonin vaatimuksia.

Onko RKP:lla luottamus Purraan?

– RKP lähtee siitä, että hallituksessa ei ole minkäänlaista sijaa rasistisille ajatuksille. Siksi se, että saataisiin selvyys myös siihen, että Riikka Purra ja perussuomalaiset ottavat etäisyyttä rasismiin, olisi meille tärkeää.

Onko RKP:lla luottamus Purraan, jos hän ei irtisanoudu rasismista?

– Se jää sitten nähtäväksi. Mielestäni tässä on niin perustavanlaatuisista asioista kysymys. 

"Tilanne ei ole helppo"

Purra ei ole ottanut kantaa siihen, onko hän Scripta-blogin nimimerkillä kirjoitettujen rasististen kirjoitusten takana. Henriksson ei suoraan ota kantaa siihen, kokeeko hän tarpeen selvittää, onko Purra nimimerkin takana.

– Mielestäni on tärkeämpää nyt se, että valtiovarainministeri ja puolueen puheenjohtaja Purra selkeästi ottaa etäisyyttä kaikenlaiseen rasismiin.

– Se mitä nimimerkillä “riikka” on kirjoittanut 15 vuotta sitten olivat järkyttäviä tekstejä. Se, että valtiovarainministeri Riikka Purra on ottanut etäisyyttä kaikenlaiseen väkivaltaan, on hyvä asia sinänsä, Henriksson toteaa.

Henrikssonin mukaan hallitus voi jatkaa toimintaansa "toistaiseksi".

– Tilanne ei ole helppo. Siksi nyt olisi syytä toimia niin, että luottamusta yritettäisiin vahvistaa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat