Henrik Haapala rakentaa uutta alkua Jokereissa raskaiden vuosien jälkeen – seuran omistajakuviot eivät mietitytä: "Ne asiat eivät kuulu minulle tipan vertaa"

Henrik Haapalan viimeiset vuodet ovat olleet rikkonaisia niin fyysisesti kuin jääkiekkoilullisesti. Nyt hän haluaa rakentaa ehjän pohjan tulevaisuudelle Jokereissa.

– Mietin Jokereita jo viime kaudella, kun kuntouduin leikkauksesta. Nähtiin kuitenkin paremmaksi tulla mukaan vasta tällä kaudella. En ollut viime kaudella vielä siinä kunnossa, että olisin välttämättä pärjännyt näin kovassa sarjassa, Haapala sanoo MTV Urheilulle. 

Haapala lähti Tapparasta Pohjois-Amerikkaan kaudelle 2017-2018. NHL-kokemusta kertyi viisi ottelua, joissa Haapala antoi yhden syötön. AHL-seura Springfield Thunderbirdsissa otteluita kertyi 20 ennen lainasopimusta Tapparaan. Viime kausi kului lainapestillä sveitsiläisessä Luganossa.

Hyökkääjä ei vakiinnuttanut paikkaa NHL:ssä, mutta puhuminen asiasta ei ole hänelle ongelma.

– Olen aina sanonut, että se on kova sarja, jossa on paljon hyviä pelaajia. Se on kova kilpailu ja nyt se ei ollut minun paikkani.

KHL on Haapalan seitsemän harjoitusottelun kokemuksen perusteella kovatasoinen sarja.

– Matkustus tuo varmasti kauden aikana vielä omat haasteensa. Odotan innolla. Nyt on pari vuotta aikaa näyttää.

Jokerit on näyteikkunana erinomainen, mutta Haapala ei mieti tässä kohdin kirkkaampia valoja. 

– Kuten sanoin, nyt on ollut pari vähän raskampaa vuotta. Parin vuoden sopimus tehtiin, jotta voi vähän rauhoittua ja nauttia hetkestä, Haapala sanoo.

Jokereiden omistuskuvioita Haapala ei ole pohtinut, eikä ole niistä myöskään liiemmin kiinnostunut.

– Rehellisesti jos ajattelen, viime vuonna oli jo kova halu tulla tänne. Halusin tehdä parin vuoden tauon jälkeen suomalaisten kanssa hommia. En ole hirveästi ehtinyt omistuskuvioita pohtimaan. Ne asiat eivät kuulu minulle tipan vertaa. Pyrin tekemään kaikki asiat vain mahdollisimman hyvin, kun puen pelipaidan päälle, hyökkääjä linjaa.

Maajoukkuetta Haapala ei ole myöskään viime aikoina ajatellut. Nyt on aika keskittyä terveenä pelaamiseen Jokereissa, mutta vastaus mahdolliseen leijonakutsuun on selkeä.

– Eihän sitä olisi taas mitään hienompaa kuin pelata Suomelle. Todella mielelläni menen, jos kutsu tulee, Haapala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat