Henrik Dettmann ärähtää Barcelonalle: "Raukkamaista pitää meidän pelaajaamme panttivankina"

2:31

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann lähetti Bulgariaa vastaan pelatun MM-karsintaottelun jälkeen tiukkasävyiset terveisensä espanjalaisen suurseuran Barcelonan suuntaan.

Susijengi voitti ottelun 75–70, mutta siinä missä Barcelonan Aleksandar Vezenkov mätti Bulgarialle 28 pistettä, Petteri Koposta ei päästetty Barcelonasta lainkaan maaotteluun.

– Raukkamaista! Hyvin raukkamaista, hyvin epäurheilijamaista. Ei osoita minkäänlaista moraalia. Meidän pelaajaamme pidetään Espanjassa panttivankina, ja Espanjan laki edellyttää itse asiassa, että pelaajat saavat lähteä maajoukkueeseen. Kun Espanjan urheiluministeriö olisi avannut suunsa, niin kaikki pelaajat olisivat lähteneet, Dettmann ärähti MTV Sportin haastattelussa.

– Kyllä se on hyvin raukkamainen teko. Valitettavasti se ei anna kovin hyvää kuvaa urheiluhengestä, mikä on ainakin minulle iso pettymys, koska minulle Barcelona ja kaikki siellä olleet ovat olleet suuri esimerkki siitä, mitä urheilu on. Tässä asiassa he heittäytyivät kyllä kovin pieneksi.

Miten Dettmann summasi Bulgaria-ottelun ja ketkä hän nimesi suomalaisonnistujiksi? Haastattelu kokonaisuudessaan ylälaidan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja