Henna Kalinainen häpesi ennen itseään ja joi päivittäin – elämäntapamuutos muutti koko elämän: "Haluan toimia esimerkkinä, että ikinä ei saa luovuttaa"

0:42
Henna Kalinaisen tukena on ollut Jarkko-puoliso - katso video.

Henna Kalinainen on saanut valtavan määrän viestejä Olet mitä syöt -ohjelman jälkeen.

Tosi-tv-tähti Henna Kalinainen teki elämäntapamuutoksen lääkäri Pippa Laukan ohjeistuksella Olet mitä syöt -ohjelmassa. Yli 100 kiloa ohjelman alussa painaneen Kalinaisen paino putosi kahdeksan viikon aikana 12 kiloa, vaikka hän ei edes ollut laihduttanut. Myös naisen vyötärönympärys oli kaventunut 25 senttimetriä.

Vyötärön ympärys on kuitenkin kasvanut ohjelman jälkeen, sillä Kalinainen tuli raskaaksi kuvausten aikana. Hän oli miehensä kanssa jo pitkään toivonut perheenlisäystä.

– Kuvaukset loppuivat kesäkuun alussa, mutta olen jatkanut Pipan ohjeiden mukaan terveellistä elämäntapaa. Syön oikein ja liikun, voin todella hyvin tällä hetkellä. Parasta on se, että saan syödä mitä haluan, kunhan teet ruokani itse.

– Ihannepainoani alan tavoitella vasta raskauden ja imetyksen jälkeen.

Kalinaista stressasi ennen ohjelmaa, mitä ihmiset ajattelevat hänestä. Hän joi ennen päivittäin alkoholia, eikä katsonut, mitä suuhunsa laittaa. Tai syökö ylipäätään mitään.

– Hävettää, join älyttömästi ja esitin parempaa, kuin olin. Kyllähän ulkokuori kertoo ihmisestä, miten elää. Lähdin takki auki ohjelmaan, olin aito oma itseni. Olen tosi iloinen jokaisesta viestistä, jonka olen saanut ohjelman jälkeen. Haluan toimia esimerkkinä, että ikinä ei saa luovuttaa.

Kalinainen katsoi ohjelman omalla kotisohvallaan miehensä kanssa.

– Minulla tuli surullinen olo, kuinka surkean, poissaolevan ja masentuneen näköinen olen ollut. Silmistäni puuttui elämänilo.

– Heti kun raudanpuute saatiin korjattua, synnyin uudelleen. Jaksoin herätä aamulla aikaisin ja tehdä eväät töihin, liikkua ja nähdä vaikka kavereita töiden jälkeen.

Kalinaisen elämä on mullistunut kevään jälkeen paljon. Hän on raskaana, sai vakityöpaikan ja muuttaa pian omistusasuntoon miehensä kanssa.

– Koko elämäni muuttui. Sain vihdoin vakituisen työpaikan ja muutamme uuteen kotiin, jossa on myös lastenhuone. Tulevaisuudessa haluamme muuttaa omakotitaloon, kun saan ulosottovelkani maksettua.

Kalinainen on ollut 19-vuotiaasta asti ulostoton asiakas. Pikavippien takia hänen taloutensa meni jo nuorena pilalle.

– Olin nuori ja vaihtelin työpaikkoja sekä tein toiminimellä töitä. En koskaan saanut lyhennettyä velkojani, vaan ne kasvoivat entisestään.

– Minulla on tosi paljon pieniä velkoja, joista tulee suuria summia ulosotossa. Maksan joka kuukausi niitä ja laskin, että olen 3-4vuoden päästä pois ulosotosta, kun osa veloista vanhenee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja